Zoeken
 


Week Column. Wat gebeurde er afgelopen week? - Wk. 49

Laatste wijziging: zondag 11 december 2011 om 22:46, 3586 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 11 december 2011

 

Hier ben ik weer met het weekoverzicht die iedere Zondag door mij geschreven word. Naast mijn gewone columns ook een wekelijkse column waar ik het nieuws van de afgelopen dagen plaats en dat naar eigen inzicht. Toch ga ik proberen hier een positieve draai aan te geven met soms een vleugje cynische humor. De nieuwsonderwerpen zijn divers en zullen onderbouwd worden met linken naar de  geplaatste artikelen of

columns, zodat je de onderwerpen zelf even kan nalezen. Niet al te vaak zal de complot denker in mij een beetje naar voren komen al kan ik dat niet uitsluiten. Niet te veel want wat je aandacht geeft dat groeit. We willen met onze gedachtekracht juist de wereld creëren die we willen zien.

Natuurlijk waren er van de week weer channelberichten vanMike Quinsey / SaLuSaSheldan Nidle en Wanderer of the skies, zeker de moeite waard om eventjes door te nemen. Ook de moeite waard is het om een aantal columns van mij te lezen en de energy-Art van Janosh-Art &Navarro-Art te bezichtigen.

 

Wat een week weer...

Voorspellende dromen stemmen tot nadenken

De vliegtuigbouwer Dunne ontdekte dat zijn dromen voorspellende elementen bevatten en begon die te noteren. Hij publiceerde zijn boek "Experiment with time" waarop de SPR ook een reeks experimenten begon die dit bevestigden. De SPR zette een experiment op waarbij 2 onmogelijk toevallige omstandigheden uit een droom TEGELIJK moesten waar zijn in de nabije toekomst voor te gelden als een voorspellende droom. Deze blijken te bestaan en realiseren zich vooral de eerste dagen erna waarna de kans afneemt maar wel nog mogelijk is. Om het toeval geen kans te geven door de lange tijd, blokte men de voltrekking van de toekomstelementen in een droom voor het onderzoek tot max 2 dagen om geldig te zijn (Dunne-regel). Ook plotse visioenen overdag kunnen voorspellingen dragen. Ze zijn herkenbaar aan een zekerheidsgevoel.

Maar dit stelt ons voor een filosofische vraag. Als de toekomst kan voorzien worden, bestaat ze dan ergens al? Hoe moeten we tijd opvatten? Die wordt namelijk anders beleeft dan deze is. Of is onze werkelijkheid iets anders dan hoe we ze waarnemen?

 

Akkoord EU-top maar deel van oplossing

TEL AVIV - Het akkoord dat de EU-landen vrijdag bereikten om begrotingsdiscipline af te dwingen was een stap in de goede richting, maar geen gehele oplossing voor de schuldencrisis. Dat zei directeur Olivier Blanchard zondag tijdens een bijeenkomst in Tel Aviv. "Ik ben optimistischer dan een maand geleden, er is vooruitgang geboekt. Wat vorige week gebeurde is belangrijk'', aldus Blanchard.

Zelfs NU de eurotop een totale mislukking is, zie je de politici nog berichten naar buiten brengen dat er hoop is voor de EU. Zelf denk ik dat we beter af zijn zonder.

 

Kepler vindt haar eerste aardachtige exoplaneet

NASA’s Kepler-ruimtesonde heeft haar eerste exoplaneet in de leefbare zone rondom een ster ontdekt. Het is theoretisch mogelijk dat er vloeibaar water voorkomt op het oppervlak van deze planeet. De exoplaneet, Kepler 22b, is niet de eerste exoplaneet die is aangetroffen in de leefbare zone rondom een ster. Wel is het de kleinste tot nu toe. De planeet heeft een straal die 2,4 groter is dan die van de aarde. Wetenschappers weten nog niet of de exoplaneet een vaste, gasachtige of vloeibare samenstelling heeft.

 

Volle maan & Maansverduistering geven elkaar een hand

De wetenschap heeft al bewezen dat er tijdens volle maan meer gebeurd dan alleen maar weerwolffilms kijken door de brave burger. Uit onderzoek is gebleken dat bij volle maan veel meer inbraken en geweldsdelicten worden geregistreerd door justitie dan normaal. Iedere 3D agent zal dat ook toegeven, het is een feit. Toch staat de volle maan ook voor voltooiing van een event, de hoogste piek van energie en dat zijn meestal positieve gebeurtenissen. Nu vind er  morgen - 10 december, 2011 / 10-12-11 - een volle maan en een maansverduistering tegelijkertijd plaats. Een zeldzaam gebeuren waar dubbele energie vanaf komt en ik vraag me af wat dit betekend voor onze macro & micro maatschappij. Je zult  zelf ook wel gemerkt hebben hoe de energie aan je trekt, want de dagen voor en na deze maangebeurtenissen is alles heftig en voelbaar. Ook van die mooie miscommunicaties gehad in jouw omgeving? En dan al niet te spreken over het gejaagde gevoel dat daarbij hoort.

 

Nieuw bewijs voor water op Mars ontdekt

 

Opportunity heeft tamelijk overtuigend bewijs gevonden dat aantoont dat er ooit vloeibaar water over het oppervlak van Mars stroomde. Aan de rand van de Endeavourkrater trof Opportunity een soort ader aan. Deze werd geanalyseerd en in de ader bevonden zich sporen van gipsmineralen. En dat is toch wel overtuigend bewijs. Onderzoeker Steve Squyres legt uit waarom. “Dit vertelt het verhaal van water dat door ondergrondse breuken in de gesteenten stroomde.” Het gips is door het water in de gesteenten afgezet.

 

 

 

Tot Volgende week!

 

Richard Insight©


Bron: free-spirit-insight.nl

Voeg toe aan: