Zoeken
 


Week Column. Wat gebeurde er afgelopen week? - Wk. 47

Laatste wijziging: maandag 28 november 2011 om 08:21, 3398 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 28 november 2011

Hier ben ik weer met het weekoverzicht die iedere Zondag door mij geschreven word. Naast mijn gewone columns ook een wekelijkse column waar ik het nieuws van de afgelopen dagen plaats en dat naar eigen inzicht. Toch ga ik proberen hier een positieve draai aan te geven met soms een vleugje cynische humor. De nieuwsonderwerpen zijn divers en zullen onderbouwd worden met linken naar de  geplaatste artikelen ofcolumns, zodat je de onderwerpen zelf even kan nalezen. Niet al te vaak zal de complot denker in mij een beetje naar voren komen al kan ik dat niet uitsluiten. Niet te veel want wat je aandacht geeft dat groeit. We willen met onze gedachtekracht juist de wereld creëren die we willen zien.

Wat een week weer...

Natuurlijk waren er van de week weer channelberichten van Mike Quinsey / SaLuSa, Sheldan Nidle en Wanderer of the skies, zeker de moeite waard om eventjes door te nemen. Ook de moeite waard is het om een aantal columns van mij te lezen en de energy-Art van Janosh-Art & Navarro-Art te bezichtigen. Items uit dit weekoverzicht worden iedere Zondag behandeld in mijn radioprogramma: 'Free Spirit Insight Radio' van 20.00 - 21.00 uur. Druk Hier voor de uitzending.

 

Deeltjes reizen echt sneller dan het licht

Nieuwe experimenten bevestigen de conclusies die wetenschappers in september al trokken: sommige deeltjes gaan sneller dan het licht. In september beweerden wetenschappers van CERN dat ze deeltjes sneller dan het licht hadden laten reizen. De deeltjes konden 730 kilometer in 2,43 milliseconden afleggen. Dat betekent dat deze deeltjes in vergelijking met licht 60 nanoseconden minder nodig hadden om die afstand te volbrengen. De wetenschappelijke wereld was direct in rep en roer. Want had Einstein veel eerder toch niet gesteld dat geen enkel deeltje in een vacuüm sneller kan reizen dan het licht?

Er werd dan ook direct gepleit voor nieuwe experimenten om de behaalde resultaten te herhalen (of te weerleggen). Die experimenten zijn nu uitgevoerd. En wederom arriveerden de deeltjes 60 nanoseconden eerder dan men zou verwachten. En wederom stellen de onderzoekers dat daarbij sprake is van een foutmarge van tien nanoseconden. Dus zelfs als zij er een beetje naast zitten, gaan de deeltjes nog sneller dan het licht.

Stevia eindelijk goedgekeurd door de EU

Stevia is 100% natuurlijk en bevat vrijwel geen calorieën. Het wordt in o.a. de VS, Japan, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Zwitserland gebruikt als een vervanger voor suiker en andere zoetstoffen. Stevia is van nature rijk aan eiwit, calcium, fosfor, natrium, magnesium, zink, rutine, vitamine A en vitamine C en is volgens diverse bronnen onder andere goed voor diabetici en helpt tegen hoge bloeddruk. Daarnaast heeft Stevia bijzondere helende eigenschappen. Het Verbetert de activiteit van de alvleesklier, Zorgt voor een betere bloedsuikerbalans en Verbetert het evenwicht in de energiehuishouding. Stevia Verbetert het vermogen van het lichaam om vet te verbranden, Verheldert het denken en Ondersteunt bij overgewicht.

In het diepste geheim heeft de Finse fabrikant Hartwall een jaar lang gewerkt aan de toepassing van de natuurlijke zoetstof stevia in hun frisdrank. Dit in afwachting van de toelating van deze natuurlijke zoetstof op de europese markt.Die toelating is er in november 2011 gekomen en Hartwall is hiermee de eerste europese frisdrankindustrie die stevia in zijn product gaat gebruiken. Het is te verwachten dat de concurrentie niet lang zal achterblijven en ook de overstap op stevia gaat maken. Hartwall Jaffa Orange is al sinds 1955 op de markt.  Vanaf december als eerste in Europa met stevia als zoetstof onder de nieuwe naam Hartwall Jaffa Super.

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen bewustzijn

Items uit dit weekoverzicht worden iedere Zondag behandeld in mijn radioprogramma:

'Free Spirit Insight Radio' van 20.00 - 21.00 uur

> Klik hier voor de uitzending <

 

Tot Volgende week!


Richard Insight©


Bron: free-spirit-insight.nl

Voeg toe aan: