Zoeken
 


Week Column. Wat gebeurde er afgelopen week? - Wk. 36

Laatste wijziging: maandag 5 september 2011 om 09:03, 3226 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 5 september 2011

Hier ben ik weer met het weekoverzicht die iedere Zondag door mij geschreven word. Naast mijn gewone columns ook een wekelijkse column waar ik het nieuws van de afgelopen dagen plaats en dat naar eigen inzicht. Toch ga ik proberen hier een positieve draai aan te geven met soms een vleugje cynische humor. De nieuwsonderwerpen zijn divers en zullen onderbouwd worden met linken naar de  geplaatste artikelen of columns, zodat je de onderwerpen zelf even kan nalezen. Niet al te vaak zal de complot denker in mij een beetje naar voren komen al kan ik dat niet uitsluiten. Niet te veel want wat je aandacht geeft dat groeit. We willen met onze gedachtekracht juist de wereld creëren die we willen zien.

Wat een week weer...

De Free Spirit Insight website heeft - sinds de start ervan op 09 Maart, 2011 - een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hele mooie mensen bezoeken nu inmiddels de website en de bezoekersaantallen liegen er niet om. Inmiddels is het hostingspakket al drie keer veranderd en dat betekend maar een ding:'Steeds meer mensen worden wakker in deze werkelijkheid en hebben behoefte aan informatie.' En daar is de website ook voor bedoeld. We wisselen graag op gelijkwaardige manier informatie uit en het verbinden met de bezoeker van de website is meer dan belangrijk. Het is de energetische sleutel om onze realiteit - in overvloed en voor al wat leeft - te manifesteren. Nu word er -  door MaxWebSites.nl in samenwerking met mij - achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe lay-out voor de Free Spirit website. Op deze manier wordt de website nog gebruikersvriendelijker voor de bezoeker. Ik ben erg dankbaar voor de steun van de bezoekers van deze website.

Natuurlijk waren er van de week weer channelberichten van Mike Quinsey / SaLuSa & Sheldan Nidle, zeker de moeite waard om eventjes door te nemen. Hier ook weer de nieuwe video van de maand September, 2011 waar Steve Rother channeld via een groep multidimensionale wezens die de berichten op een bijzondere energetische wijze wordt weergeven. Steve en Barbara Rother reizen al jaren de gehele wereld af waar ze workshops geven en  waar Steve de gechannelde berichten van "de groep' uitzend via het internet op Youtube.

 

De Horoscopen van de maand September, 2011

De algemene maandelijkse horoscoop vertelt wat er in September ons te wachten staat, zonder afzonderlijk te kijken naar de persoonlijke sterrenbeelden van iedereen. De Amerikaanse Astroloog, Carl B. legt - met veel kennis en gevoel - verschillende concepten naast elkaar om zo een totaal plaatje weer te geven in wat de sterren ons te vertellen hebben. Hier ook weer de horoscoop voor sterrenbeelden voor de maand September, 2011. Ieder sterrenbeeld heeft een eigen video, gepresenteerd door de Londense Astrologe Lada. Lada is een ervaren astrologe die verschillende astrologische opleidingen heeft gevolgd en dit vak van de beste geleerd.

Maya Gele ster-Tzolkin en de evolutieverwarring

De oude Maya cultuur uit Mexico en Guatemala heeft prachtige kennis achtergelaten over de sterren en de kalender. Omdat wij ook graag de eenheid met de natuur willen herstellen, plaatsen we hier, in samenwerking met Maya Tzolkin, om de 13 dagen een nieuwe Wavespell. Hier staat de komende 13 dagen de Gele ster Wavespell centraal.

Er zijn gereedschappen gevonden van bijna twee miljoen jaar oud. De mens als soort bestaat minder dan een miljoen jaar. Wat betekent dit voor de ontwikkeling van de beschaving?We noemen onszelf Homo sapiens sapiens (de wijze, wijze mens). Op die wijsheid is het een en andere af te dingen, wat door misantropen ook vaak gebeurt. Wel gebruiken we meer en ingewikkelder gereedschap dan welke andere diersoort dan ook. Toch hebben onderzoekers in Kenia een opvallende ontdekking gedaan. Ze vonden overblijfselen van Acheuléen-vuistbijlen van 1,75 miljoen jaar oud.

VirtualLight

Elenin en de Ufo van China

Astronomen die komeet Elenin in de gaten houden merken op dat de helderheid van de komeet de afgelopen week zeer sterk is afgenomen en dat de coma steeds langgerekter wordt. Diverse astronomen denken dat de komeet uiteen zal vallen voordat het perhelium wordt bereikt, het punt waarop de afstand tot de Zon het kleinst is. Op 19 augustus jongstleden werd de komeet geraakt door een enorme zonnevlam en coronale massa-ejectie die mogelijk het einde betekenen voor het brok ijs en stof. Als gevolg van de zonneactiviteit (zie onderstaande video) nam de helderheid van de komeet binnen enkele dagen af tot waarden van begin augustus. "We volgen de komeet met behulp van de STEREO-satellieten en verschillende amateurastronomen monitoren Elenin met hun telescopen," zei de Australische amateurastronoom Ian Musgrave van de website Astroblog.

Het enorme oplichtende object dat afgelopen week boven Shanghai, Peking en andere gebieden in China is gezien zorgt voor discussie onder astronomen die proberen het fenomeen te verklaren. De 'witte bol' werd op 20 augustus jongstleden rond 21.00 uur lokale tijd door piloten gemeld bij de luchtvaartautoriteit van Oost-China. Op hetzelfde ogenblik waren inwoners van Peking, de Chinese provincies Shanxi en Anhui en de autonome regio Binnen-Mongolië getuige van een gelijksoortig bolvormig object dat snel expandeerde.

Tot Slot

Laatst kreeg ik een mail van een trouwe bezoeker van de Free Spirit website die mij schreef dat er vreemd genoeg niets was gebeurd in het dieptepunt van de vijfde nacht/universele cyclus. Of we nu wel op schema zitten en of de telling van de maya-kalender niet verkeerd berekend is. Daarbij moest ik wel even lachen, want er is eigenlijk een hoop gebeurt in de wereld en wij hebben via onze media maar het topje van de ijsberg gezien. Nog steeds zijn er mensen die denken dat we in het transformatieproces in een klap daar zijn, maar niets is minder waar. We hebben wel een paar maanden tot jaren nodig - na het einde van de mayakalender - om dit proces te voltooien. Dat is vergeleken met de negen golven van evolutie eigenlijk maar een paar seconden...

 

Tot Volgende week!


Richard Insight©

 Bron: free-spirit-insight.nl

Voeg toe aan: