Zoeken
 


Verontwaardigden in Europa, verenigt U!

Laatste wijziging: maandag 22 augustus 2011 om 10:49, 4996 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 22 augustus 2011

Verontwaardigden uit diverse landen in Europa zijn opgestaan. Ze zijn helemaal klaar met de corrupte politiek en incompetente overheid die onze samenleving op rand van de afgrond hebben gebracht. Zo kan het niet langer.

Het machtsbolwerk van de verantwoordelijken voor de ontstane crises (inderdaad meervoud: financieel, economisch, humanitair, maatschappelijk en ecologisch) zetelt in Brussel. Op zaterdag 15 oktober komen vele Verontwaardigden daar bijeen om duidelijk te maken dat het zo niet langer kan.

De Europese Opstand van de Verontwaardigden begon op 15 mei in Spanje. Indignados is Spaans voor verontwaardigden. In juli zijn vanuit zowel Madrid als Barcelona marsen gestart richting Brussel. Ook vanuit enkele plaatsen in Zuid-Frankrijk zijn marsen gestart, en zelfs vanuit Griekenland zijn verontwaardigden onderweg. Het is de bedoeling dat deze noordwaardse marsen op 17 september samenkomen in Parijs, om van daaruit gezamenlijk door te marcheren naar Brussel.

Op 7 oktober wordt er vanuit Aken westwaarts richting Brussel gelopen (klik hier voor meer informatie over deze marsroute). Dit is een Duits initiatief waarbij verontwaardigde Nederlanders zijn aangehaakt. Is het voor jou een optie, marcheer dan mee, bijvoorbeeld vanaf 8 oktober vanuit Maastricht.

Is meemarcheren voor jou geen optie, maar wil je als verontwaardigde wel duidelijk maken dat het zo niet langer kan, kom dan ook op 15 oktober naar Brussel.

De schokgolf die de Manifestatie van Verontwaardiging op 15 oktober zal doen ontketenen zal grote gevolgen hebben voor het openbaar bestuur binnen Europa. Deze positieve wending gaan we vervolgens gezamenlijk vieren op 20 november 2011 tijdens het Internationale Vrijheidsfestival (klik hier voor meer informatie over dit festival, en hier om het bijbehorende Manifest voor Vrijheid te lezen).


Zeist, vrijdag 19 augustus 2011

Johan Oldenkamp

Pateo.nlBron: pateo.nl

Voeg toe aan: