Zoeken
 


Lijst met merken gebotteld water in Spanje - Fluor

Laatste wijziging: zondag 14 augustus 2011 om 14:03, 5860 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 14 augustus 2011

Sinds 1973 is in Nederland het toevoegen van Fluor aan consumptie water eigenlijk niet meer aan de orde van de dag, omdat toen besloten is dat dat een keuze is voor de consument en niet voor de overheid. Toch wel mooi dat de Nederlandse overheid dan toch goede keuzes heeft weten te maken in het verleden!
Eigenlijk geld voor het grootste deel van Europa hetzelfde, met echter 1 uitzondering ... Spanje

Van Spanje wordt namelijk beweerd dat daar ongeveer 10% van het water ook Fluor heeft ... met andere woorden op bepaalde plekken wel, maar de meeste plekken niet.

Leuk zo'n statistisch feitje ... hoe zit het dan met het water dat de mensen normaal gesproken drinken in Spanje?
Want iedereen die eens in Spanje op vakantie is geweest, weet dat het water uit de kraan niet te zuipen is i.v.m. de sterke chloorsmaak.

Hier een overzicht van merken water die verkocht worden in Spanje.
Hoewel de lijst vrij oud is, is ie wel up-to-date in die zin dat de betreffende hoeveelheden stoffen in het water nog steeds gelijk zijn ... in de tussentijd zijn er echter merken bijgekomen die niet op de lijst staan.

Sommige Spanjaarden zijn zelf op zoek gegaan en zijn tot de conclusie gekomen dat er 1 merk is dat zelf beweert absoluut geen fuor in het water te hebben:
Bronchalis (alleen te koop bij de Mercadona)

Voor de rest beweren de volgende merken dat hun water 0 Fluor bevat, maar ze durven hun hand er niet voor in het vuur te steken:
Bezoya, Evián, Fontoira, Fuensanta, Fondor en Sierra Cazorla

(bron)

----

Waarmee we eigenlijk alleen maar willen zeggen: Als je in Spanje op vakantie gaat ... Pas goed op met wèlk water je drinkt!
En misschien wordt het eens tijd om alle merken water in Europa onder de loep te nemen, want ook Nederlanders beginnen steeds meer water uit de fles te drinken.Voeg toe aan: