Zoeken
 


De Europese 15 Oktober Beweging

Laatste wijziging: donderdag 4 augustus 2011 om 21:04, 6439 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 4 augustus 2011

Tot nog toe hebben de meeste mensen wel enigzins gehoord van de mensen in Spanje die aan het demonstreren zijn, dat ze zichzelf de 15M beweging (genoemd naar de dag dat ze begonnen, 15 Mei) noemen is al wat minder bekend.
De spaanse politici, media en politici willen laten doen vermoeden dat het hier grotendeels om een stelletje drugsverslaafden en daklozen gaat die de orde structureel aan het verstoren zijn.
Uit eigen ervaring kan ik echter zeggen dat het hier gaat om mensen uit alle lagen van de bevolking en die politiek 'geplaatst' kunnen worden in links, midden en rechts ... zwart, wit, geel of welke kleur huid maakt ook niks uit. Het zijn mensen die in hebben gezien dat de huidige weg die we met z'n allen volgen eentje is van hel en verdoemenis (maar dan niet voor bankiers, miljonairs en politici), ofwel gezien door hun ogen te openen ofwel door al in de verdoemenis geworpen te zijn.

Ze zaten allemaal samen op alle pleinen in Spaanse steden en dorpen en bespraken alle ideëen waarmee ze de wereld (en Spanje) kunnen verbeteren om die aan te reiken aan de politici zodat die hun leven kunnen beteren en de mens eindelijk te helpen. Uiteindelijk zijn van alle pleinen groepjes afgevaardigden richting Madrid gelopen om daar,  na groot applaus door de al aanwezigen ontvangen te worden, met z'n allen alle adviezen/standpunten centraal te bespreken en vervolgens aan de Spaanse regering aan te bieden.
Deze mensen worden trouwens volop gesteund door de rest van de bevolking, want hoe zouden deze demonstranten anders aan hun eten moeten komen (want geld hebben ze niet of nauwelijks) ... eten wordt hun constant aangeleverd door hun medelanders, zodat de 15M beweging voort kan bestaan en doorgaan.

Dat is dus wat er kan ... als mensen nou eens de koppen samensteken en de gevestigde orde op vriendelijke wijze een halt toe roepen.


Diezelfde 15M beweging roept nu de rest van Europa op om op 15 Oktober met z'n allen de straat op te gaan en alle pleinen in Europa te bezetten. En omdat ze het goede voorbeeld hebben gegeven hebben ze daar alle recht toe!
En weten wij dat het kan!!

Mischien is het zelfs een goed idee om met z'n allen alvast te beginnen met lopen naar Brussel en daar alle pleinen te bezetten tot en met 15 Oktober?

Voor wie geïnteresseerd is in de websites van de 15M beweging, hier de links naar de spaanse website en internationale versie:
 
Spaans:
http://www.democraciarealya.es/tag/15m/
Internationaal:
http://international.democraciarealya.es/
http://www.democraciarealya.es/manifiesto-comun/manifesto-english/

thepilgrimVoeg toe aan: