Zoeken
 


Week Column. Wat gebeurde er afgelopen week? - Wk 25

Laatste wijziging: zondag 26 juni 2011 om 21:24, 3711 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 26 juni 2011

Hier ben ik weer met het weekoverzicht die iedere Zondag door mij geschreven word. Naast mijn gewone columns ook een wekelijkse column waar ik het nieuws van de afgelopen dagen plaats en dat naar eigen inzicht. Toch ga ik proberen hier een positieve draai aan te geven met soms een vleugje cynische humor. De nieuwsonderwerpen zijn divers en zullen onderbouwd worden met linken naar de

geplaatste artikelen of columns, zodat je de onderwerpen zelf even kan nalezen. Niet al te vaak zal de complot denker in mij een beetje naar voren komen al kan ik dat niet uitsluiten. Niet te veel want wat je aandacht geeft dat groeit. We willen met onze gedachtekracht juist de wereld creëren die we willen zien.

Wat een week weer...

Of nu een bijna uitgestorven antilopenras een unieke 'çome Back' maakt of dat NASA 122 dubbelsterren ontdekt, we plaatsen graag artikelen die eyeopeners kunnen zijn zodat wij samen nog bewuster worden van onze werkelijkheid en daar op een gepaste wijze mee om leren gaan. Misschien zijn het wel 'triggerpoints' om niet steeds het zelfde (aangeleerde) denkpatroon aan te nemen, of kijk je juist de andere kant op waardoor je iets anders in jou gezichtsveld krijgt en er iets wordt opgestart wat je niet had kunnen denken, maar wel had gehoopt. Het maakt niet uit wat de verschillende uitkomsten zijn, als jij er maar bewuster van wordt en leert wat er werkelijk toe doet en zo je eigen waarheid vormt. Geloof geen woord van wat ik jou vertel of wat er in de artikelen staat. Vind je eigen waarheid...

De Maya's

De zonnewende van 21 Juni, 2011 was de kers op het nagerecht. Na de twee maansverduisteringen, gaf ook deze zonnewende een enorme energie weer. En op 25 juni, 2011 zijn we - na een moeilijke klim uit de derde nacht van de Universele Cyclus/mayakalender - aanbeland op de vierde dag van de universele Cyclus/mayakalender. Deze periode die duurt tot 12 Juli, 2011 - wat staat voor 'Bladvorming; de zaden die geplant zijn zullen nu meer vorm gaan krijgen, dus ook het bewustzijn meer vorm krijgt'. Deze fase zal in verhouding meer positieve events met zich meebrengen, waar wij voor onszelf en de omgeving mogen scheppen uit potentiele kansen.

 


Spiritualiteit & Bewustzijn

De strijd tussen goed en kwaad speelt zich af op alle niveaus van zijn. In de mens is dit tussen het niveau van de materiële wereld (het fysieke lichaam, ziektes, oordeel, ongemak) en de goddelijke Wereld (zuivere Inspiratie, werkelijke gezondheid, vergeving, vreugde). Deze twee uitersten hebben een bemiddelaar. Deze bemiddelaar is een onzichtbare maar wel voelbare dimensie, de wereld van de gedachten en gevoelens. Genees de ziel en je lichaam zal volgen.

Weet jij wie je bent? Eerlijk is eerlijk, neen dus. Je hebt totaal geen idee van wie je bent, wat je bent en waar je bent. Laat staan dat je weet hoe groot je scheppingskracht is. Als je daar ook maar een flauw benul van had, dan zou je onmiddellijk van koers veranderen. Wie ben je eigenlijk? Waarom loop je rond op deze planeet? Waarom is de wereld zoals die is? Hebben we een vrije wil of is alles voorbestemd? Hoe kan ik verlichting bereiken? Moet ik positief denken om te krijgen wat ik wil? Moet ik van mijn ego af zien te komen? Welke wegen moet ik bewandelen om te kunnen ontwaken? Zodra je beseft dat je bewustzijn bent in plaats van een afgescheiden individu, ontstaat er inzicht over onze ware natuur. Zodra we ontwaken in onze ware aard en daar steeds meer in ontspannen, lost een wereld van pijn op. Pijn die ontstaan is door identificatie met wie en wat je in werkelijkheid niet bent. Hier zijn 4 inspirerende en bewustmakende video's.

De buitenwereld is slechts een weerspiegeling van onze eigen binnenwereld met als doel Heel Zijn te gaan bereiken, Ascentie. Ons hele leven heeft in het teken gestaan van dit prachtige einddoel, terug naar de Bron. Iedere ziel heeft een levensplan gecreëerd om dit einddoel te gaan behalen. Hiervoor zijn levenssituaties, dromen, visioenen, begeleiders en personen gecreëerd die geen andere taak hebben gehad dan om de eigen lessen te spiegelen en verbinding te gaan leggen met de levensbestemming. Iedere les die zich aandient komt van buitenaf en is een signaal uit ons eigen Zelf om aan te geven dat het tijd om deze specifieke kracht te gaan internaliseren en te manifesteren.

Ruimtevaart, Astronomie & Buitenaardsen

Natuurlijk waren er van de week weer channelberichten van Mike Quinsey / SaLuSa & Sheldan Nidle, zeker de moeite waard om eventjes door te nemen. Wat is er aan de hand? Waarom een speciaal bericht aan alle NASA medwerkers zich goed voor te bereiden. Afspraken te maken waar elkaar te vinden bij calamiteiten? Wat weet NASA dat wij niet weten? Ik ben geen voorstander van berichten die paniek zaaien maar deze wil ik toch zeker met jullie delen. Vanaf 1 augustus zal iedereen begrijpen wat wij bedoelen. Steven M. Greer, MD is de oprichter en directeur van het Disclosure Project. Daarnaast leidt hij een wereldwijde zoektocht naar alternatieve vormen van energie, met name nulpunt- of overunity-apparaten. De X-Conferentie heeft als missie de Amerikaanse regering officieel te laten erkennen dat er contact is tussen mensen en buitenaardse bezoekers; volledige Disclosure. Op deze video zien we de Steven Greer, die - naast de disclosure Project - ook het astrale reizen meester is en veel persoonlijke ervaringen heeft op het gebied van buitenaards contact.

 
De dag voor Disclosure:


Technologie

Nikola Tesla was een Servisch-Amerikaanse uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige. Hij wordt gezien als een van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden. Nikola Tesla staat bij het grote publiek vooral bekend als de uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en van alle andere belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnet.Nergens in de wereld groeit het gebruik van zonnepanelen zo snel als in Bangladesh. Het energie-arme land in Azië telt inmiddels 1 miljoen huizen met zonnepanelen. Dat meldt topman Nazmul Haq van de overheidsdienst die de panelen goedkoop verstrekt. In de Amerikaanse staat Californië is de eerste spade de grond ingegaan voor één van 's werelds grootste energiecentrale op zonne-energie. de installatie moet evenveel stroom opleveren als een kerncentrale. Het project in de woestijn bij Blythe, 350 kilometer ten oosten van Los Angeles, moet in 2013 bijna 1000 Megawatt aan stroom gaan leveren: genoeg voor 300.000 tot 750.000 huishoudens. De elektrische bus is zuiniger dan de dieselbus, maar ze rijden nog niet rond in Nederland en België. In de Verenigde Staten gaat het iets harder met dit duurzame vervoersmiddel. Op dit moment rijden er drie EcoRide BE-35-bussen in de Amerikaanse staat Californië. Het bedrijf Proterra, fabrikant van elektrische bussen, heeft nu zes miljoen dollar gekregen van General Motor Ventures om 400 extra bussen te produceren.

Tot Slot

Mogen we de komende tijd misschien wel spandoeken gaan maken om op onze eigen pleinen te demonstreren, of blijft het bij Griekenland en Spanje? Dat de systemen kraken aan alle kanten is een under statement en dat dit niet zonder slag of stoot gaat dat de mensen die wakker worden is wel zeker. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar ik heb soms best moeite om te mediteren en er hangt een zware energie. Het is heel belangrijk in deze fase om dicht bij onszelf te blijven en - met al die transformatieprocessen - niet in te veel de confrontatie opzoeken. De vierde dag van de Mayakalender is begonnen en dat mag dan wel inhouden dat er relatief meer positieve events plaatsvinden, toch merk ik weinig hiervan. Het is een beetje rommelig allemaal, maar dat is ook niet vreemd als de nieuwe wereld aan het vormen is en persoonlijke zaken maken het niet mogelijk objectief naar onze werkelijkheid te kijken. Misschien moeten we nog de negatieve energie van de derde nacht van ons afschudden, samen met de energie van de maansverduisteringen en de zonnewende. Wie weet, het is immers nu de tijd om de kansen te benutten...


Tot Volgende week!


Richard Insight©

 

 Bron: free-spirit-insight.nl

Voeg toe aan: