Zoeken
 


Tientallen over de hele wereld: Zon gaat op andere plek onder dan normaal

Laatste wijziging: donderdag 16 juni 2011 om 11:22, 4890 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 16 juni 2011

Volgens tientallen mensen op diverse locaties over de hele wereld is er iets raars aan de hand met de zon. Onze ster zou volgens hen duidelijk op een andere plek opkomen en ondergaan dan normaal, wat sommigen doet concluderen dat er niet alleen een magnetische, maar ook een fysieke poolverschuiving gaande is. Zijn daar inderdaad serieuze aanwijzingen voor, of beelden ze zich maar wat in?
'De zon lijkt de laatste tijd heel anders,' schrijft Shepard Ambellas op de website The Intel Hub. 'De positie van de zon komt op mij duidelijk anders over en er zou iets aan de hand kunnen zijn. Officieel had de zon rond 05.45 uur (Pacific Standard Time) op zo'n 70 graden van het oosten moeten staan. In werkelijkheid stond de zon volgens mijn kompas op 29 a 30 graden noord/noordoost. Ik filmde de volgende video waarin u zult zien dat de zon vandaag 30 graden oostelijk van het noorden opkwam, een verschil van 60 graden (in het filmpje wordt 40 graden gezegd) ten opzichte van het oosten.'
Ook ene Anthony in het Britse Blackpool laat met behulp van een kompas op een videofilmpje zien dat de zon volgens hem op de verkeerde plek ondergaat. Op 11 juni 2011 om 20.20 is volgens hem goed te zien hoe de zon niet in het westen ondergaat, maar ver in het noord/noordwesten staat. 'Dit is alarmerend,' concludeert Anthony. 'De zon gaat niet op de normale plaats onder.'
 
Een man die zich Henning noemt laat in een uitgebreid filmpje zien dat de zon ten opzichte van zijn huis dit jaar veel hoger staat dan rond dezelfde tijd vorig jaar. Als bewijs laat hij twee foto's op twee verschillende locaties zien. Het verschil is opmerkelijk, maar sommigen merken op dat de twee datums niet overeenkomen: 10 juli 2010 en 6 juni 2011, en dat er feitelijk op dezelfde dag zou moeten worden gefilmd om een goede en eerlijke vergelijking te maken. Daarnaast speelt ook de hoek waaronder een foto is genomen natuurlijk een doorslaggevende rol.
 
Op zowel The Intel Hub als YouTube zijn behoudens kritische reacties ook een groot aantal instemmende commentaren te lezen. In heel de VS en landen zoals Thailand, Engeland, Duitsland, Afghanistan en Canada zeggen mensen dat het hen is opgevallen dat de zon niet op de normale plek ondergaat. Iemand schrijft geprobeerd te hebben deze informatie te publiceren op Facebook, maar dat het geweigerd werd.
 
Groot probleem met deze verhalen is dat als de aardas daadwerkelijk fysiek verschoven is er enorme TV- en telefoonstoringen zouden zijn opgetreden omdat de telecommunicatie satellieten dan niet meer op hun juiste locatie zouden staan. Ook zouden op zijn minst een aantal (amateur)astronomen alarm hebben moeten slaan. En in het geval van enkel een magnetische poolverschuiving -die inderdaad officieel geconstateerd en gaande is- zou er met de positie van de zon niets bijzonders aan de hand moeten zijn.
 
Het is volkomen normaal dat de zon rond het begin van de zomer ver in het noordwesten ondergaat, omdat het noordelijk halfrond dan naar de zon toe staat gekanteld. Op de noordpool heeft dit als gevolg dat de zon in de zomer nooit ondergaat en dus ook 's nachts te zien is. Kortom: vooralsnog geen enkele reden om ons zorgen te maken.
 
Xander
 


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: