Zoeken
 


Mysterie: klokken lopen sneller op Sicilie

Laatste wijziging: maandag 13 juni 2011 om 12:10, 2434 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 13 juni 2011

Op het eiland Sicilië lopen mensen de kans dat ze een kwartier te vroeg op hun werk of op school komen.

In Catania en andere Siciliaanse steden is er iets vreemds gaande met de klokken. Ze verspringen plotseling en lopen soms tot 15 tot 20 minuten per dag voor.

Dit onverklaarbare verschijnsel wekte de interesse van werknemers van STMicroelectronics (STM) in de stad Catania. Andrea De Luca en Francesco Nicosia deelden dit probleem op de welbekende sociale netwerken. Inmiddels is ontdekt dat honderden digitale klokken sneller lopen dan de bedoeling is.

Facebook

“Wie van jullie heeft problemen gehad met wekkers, magnetrons, enzovoorts?” vroeg Francesco op Facebook. Onmiddelijk stroomden de bevestigingen binnen.

Magnetrons die plots zeven minuten voorliepen, computers die een dag later 10 minuten voor bleken te lopen en wekkerradio’s die sneller begonnen te lopen.

Etna

Wat gebeurt er in en rond Catania op Sicilië? Onlangs vlogen in Caronia in de provincie Messina plotseling televisies, koelkasten en radio’s in brand. Heeft het te maken met het effect van elektromagnetische velden op plotselinge veranderingen in de levering van stroom?

Sommigen denken dat de elektromagnetische velden van de Etna kunnen bijdragen aan het mysterie van de klokken op Sicilië terwijl anderen waarschuwen voor de effecten van zonnestormen op elektronische apparaten.

Onderzoekers van de faculteit Elektrotechniek van de Universiteit van Catania kunnen geen eenduidig antwoord geven. Er bestaan in het netwerk van energieproducenten fotovoltaïsche systemen die vaak niet door zichzelf worden aangestuurd waardoor kleine variaties in de frequentie niet adequaat worden gecompenseerd.

Daarnaast wijzen sommigen naar de onderzeese kabel die Sicilië van elektriciteit voorziet, maar dan zouden de fouten van toepassing moeten zijn op alle apparaten.

Bank

Ook digitale klokken van supermarkten in het gebied springen plotseling vooruit. Francesco moest daarnaast enige tijd wachten bij de bank omdat alle pinautomaten buiten werking waren. Hij vroeg zich voor de grap af of het misschien iets te maken had met de sneller lopende klokken. De bankmedewerker was verbaasd hoe hij dit kon weten.

Bron: Corriere.it



Bron: niburu.nl

Voeg toe aan: