Zoeken
 


Televisie: opium voor de massa!

Laatste wijziging: maandag 30 mei 2011 om 21:45, 2991 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 30 mei 2011

OK, junkies, ik weet dat je al een tijd zit te staren naar emotieloze teksten, en dat je bezig bent om met je brein de samenhang te bevatten van complexe zinnen van woorden en deze ook nog eens probeert te analyseren. Maar als je me een paar minuutjes geeft, dan zal ik je een geheim verklappen, waarop marketeers en –heftiger nog- onze overheden al vele tientallen jaren op bouwen. Het gaat over de beste vriend van de meeste mensen, hun televisie.. Het is een verslavend opiaat en dat niet alleen, het is één van de meest krachtige mind-control ‘masjienes’ die ooit geproduceerd zijn. Dit is geen verhaal dat gaat over mijn inuïtie of iets dergelijks. Ik heb neurologisch bewijs om dit te staven..

Hoewel de defenities vaag zijn, en ietwat misleidend, betekent het woord ‘verslaving’ in het algemeen, dat mensen of dieren, psychies of fysiek afhankelijk worden van een bepaalde ervaring en dat deze ervaring daardoor herhaald moet worden, om in de behoefte-om-zich-goed-te-voelen van deze persoon of het dier te voorzien. Meestal praten we over ‘verslaving’ als het gaat om een chemisch proces, waarbij het proces fysiek plaatsvindt, en het zenuwsysteem zodanig wordt herschikt, dat het de aanwezigheid van deze chemische stof nodig heeft om soepel te kunnen functioneren.

Maar natuurlijk zijn niet alle verslavingen chemisch. Elk gedrag dat leidt naar een genotservaring zal de neiging hebben om herhaald te worden, zéker wanneer dit gedrag weinig tot geen moeite schijnt te kosten. Dus in deze wijze het definiëren van ‘verslaving’, past televisie wel degelijk in de categorie ‘verslavende stoffen’..

Wanneer je TV kijkt, blijkt dat je hersenactiviteit van de linkerhersenhelft overschakelt naar de rechter. Feitelijk wijzen experimenten uit, o.a. uitgevoerd door Herbert Krugman, dat wanneer mensen televisie kijken, de rechterhersenhelft 2x actiever is dan de linker. Hetgeen als een neurologische afwijking kan worden gezien. Deze overschakeling van het menselijke brein, brengt een stroom natuurlijke lichaamsopiaten op gang.

Lees verder op Wanttoknow.nlVoeg toe aan: