Zoeken
 


Het Bewustzijn en het pad naar Verlichting

Laatste wijziging: donderdag 5 mei 2011 om 08:32, 3894 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 5 mei 2011

Veel mensen praten over bewustzijn en bewustwording in het leven, maar waar moet je je nou van bewust zijn of worden? Het menselijk bewustzijn bestaat uit verschillende factoren, het is een samenhang van levens, levenslessen, handelen,het denken en de intentie van het leven.

Het Bewustzijn !!

Omdat veel mensen op dit moment in een enorme spirituele groei zitten zou het handig zijn om te weten welke dingen je MOET weten om hierin verder te komen en sneller tot het punt van verlichting te komen. Dit gaan we weer even uitleggen in duidelijke mensentaal zodat iedereen in staat is dit meteen te begrijpen en zo nodig erna te handelen.

Het Hogere Bewustzijn, ook wel Hogere Zelf genoemd wordt verdeeld in het Waakbewustzijn,onbewuste het Hogere Zelf en de hogere bewustzijnniveaus.

Het Waakbewustzijn

Het waakbewustzijn is datgene wat wij bewust waarnemen. Dus het denken, de herinneringen, het zien. We gebruiken het waakbewustzijn om plannen te maken voor de toekomst of een schema maken en daarbij pakken we vaak herinneringen terug uit ons verleden waar wij al kennis hebben opgedaan om dingen te organiseren of waar te maken in de toekomst.

Het Waakbewuszijn staat los van het totaal en staat in het verband met Ego dat ook IK-bewustzijn wordt genoemd of gewoon in mensentaal je Persoonlijkheid.

Het Onbewuste zijn

Tussen waakbewustzijn en het hogere zelf en het Kosmische bewustzijn zit ons onbewuste zijn.

We hebben patronen en zo ook handelingen en ervaringen die we in ons leven opslaan in ons onbewuste en die zakken soms zo ver weg in ons onbewuste zijn zodat we ze vergeten. Deze worden ook wel Dogma's genoemd.

Daarnaast hebben wij meerdere levens en in elk leven slaan wij informatie op in ons onbewustzijn, zoals talent wat wij bezitten. Maar als je in een volgend leven komt, dan zijn wij deze talenten vaak vergeten, deze worden netjes opgeslagen in ons onbewustzijn waar de informatie eigenlijk als een soort van watermerk gegrift staan op onze ziel.

Hier zit ook de informatie in die wij nodig hebben van ons Hogere Zelf en ons Hogere bewustzijn. Ik meen dat dit Hoger genoemd wordt omdat deze meer in verbinding staat met het lijntje naar Boven. Hier vinden we onze inzichten, onze intuitie maar ook vermoedens en visioenen. Dit Hogere Bewustzijn staat dan ook los van tijd vrij van aardse gevoelens en gedachten die waar wij mee geprogrammeerd zijn. Het vertrouwen op je intuitie en je innerlijke ik is dus altijd het beste. Ook omdat dit jou levenspad is en daaruit kan je lessen leren die nodig zijn om 1 te worden met je innerlijke krachten.

Met dit hogere bewustzijn kunnen wij communiceren met Engelen en Meesters maar ook onze gidsen en andere informatie bronnen die in die hogere energie verkeren, wat soms o zo ver weg lijkt maar het is altijd dichtbij.

Door bewuster in het leven te komen staan (bewustwording) worden deze talenten en andere opgeslagen informatie die jou ziel al bezit weer ontstoft en zo zal je gaan merken dat je meer 1 zal worden met jezelf, je ontdekt immers weer jezelf, wie je bent, wat je voelt maar vooral je verborgen talenten. Als je deze gaat afstoffen dan zal dat voelen als een soort van thuis komen, dit is wie je bent!

Samenwerken met het Hogere Bewustzijn

Dan eigenlijk het belangrijkste deel van dit artikel, door zelfstudie en levenservaring die ik opgedaan heb ben ik van mening dat het goed is om dit met jullie te delen, juist omdat dit jullie allemaal kan helpen een beter inzicht te krijgen hoe wij nog meer kunnen werken aan ons groeiproces en inzicht kunnen hebben in wat we nou verkeerd doen in ons leven of misschien onbewust vergeten zijn. Ik zeg altijd maar zo als jij de spelregels weet van het leven dan maak je het jezelf alleen maar makkelijker en des te eerder zul je je vrij voelen in dit leven hier op aarde.

Als we geboren worden tekenen wij voor het contract om op aarde ons levenspad te gaan volgen. Zodra je op aarde bent wordt je ver afgekoppeld van jou Hogere bewustzijn ( het lijntje met boven ). Ik omschrijf dit lijntje met boven altijd op een lekker aards niveau zodat iedereen weet wat hiermee bedoeld wordt.

Je kan het zien als een soort van telefoon verbinding die in contact staat met boven.

( Gidsen, engelen en meesters en de universele energie)

Omdat wij steeds tekenen voor een nieuw leven op aards niveau om daar naar school te gaan en onze lessen te leren, komen wij steeds dichter bij de bron (boven) met dit lijntje dat wij hebben. Door onze levenslessen goed te doorstaan krijgen wij steeds betere cijfers op ons rapport en maken zij ons lijntje met boven steeds korter, net zo lang tot het lijntje met boven zo kort is, dat we bij hen op een wolk kunnen klimmen en daar mogen blijven (zogezegd).

Maar als je denkt dat ze het ons makkelijk maken dan heb je het mis. Zodra wij weer een leven toegekend hebben op aarde wordt ons lijntje met boven ( hogere bewustzijn ) even lekker helemaal wazig gemaakt zodat we amper weten en herinneren wat voor cijfers wij in het verleden hebben gehaald en van welke lessen wij al hebben geleerd. We worden letterlijk BLANKO op de aarde geflikkerd en daar mogen wij het fijntjes lekker zelf uit gaan zoeken.

Dit gaat helaas niet zonder slag of stoot, het is net als leren fietsen, vallen en opstaan een ontdekkingsreis naar jezelf en je innerlijke kracht. het Hogere Zelf zit er nog steeds, alleen de kunst voor de mensheid is om deze naar boven te halen en mee samen te werken. Er worden gelukkig wel hints gegeven en ze sturen ook mensen op ons pad die ons helpen, soms in ons voordeel maar ook in ons nadeel, juist om ons te wijzen op onze innerlijke kracht, het vertrouwen in jezelf en je intuitie.

Als mensen je verdriet of pijn doen, dan is daar altijd een reden voor, de terugkeer naar jezelf, op zoek gaan naar je eigen krachten maar ook toegeven aan je eigen fouten en gedrag en daar een draai aan geven zodat je ervan kan leren en weer een stap verder bent in het leven.

Het Hogere Bewustzijn geeft dus heel vaak aan waar wij de fout ingaan en dat moet je niet altijd in een ander zoeken maar in jezelf. Als jij deze signalen ziet en ermee aan de slag gaat, dan zul je sneller vrij zijn in je bestaan en sneller je verborgen talenten ontwikkelen maar ook het lijntje met boven ontstoffen zodat je directer in contact kan staan met je gidsen, engelen of meesters die je nog meer kunnen begeleiden in dit leven.

Als je eigenwijs bent, en altijd een ander de schuld wil geven van jou ellende, verdriet en ongeluk, dan heb je 2x werk zeg ik altijd. Ga eerst in jezelf kijken (eerlijk) en geef ook je fouten toe, als je bij de pakken neer gaat zitten en altijd roept, ik heb altijd pech, dit lukt mij niet, ik kan het niet, dan ben jij bezig met watermerken te drukken in je ziel, zoals we die al hebben in ons onbewuste zijn.

Het zal je niet snel opvallen maar deze dingen worden ook als een soort watermerk in onze energie lagen gedrukt en je zal zien dat het zijn eigen leven gaat leiden. Ik heb nooit is geluk.....blijf je dit zeggen, dan zal je zien dat je ook nooit is geluk hebt, je creeerd je eigen leven op deze manier, draai je deze negatieve woorden om in iets positiefs dan zal de aardse energie daar ook gehoor aan geven....TIP VD DAG !

Dit wil ook zeggen als je afgeremd wordt in bepaalde dingen , je krachten, inzichten, levens energie, dingen die je wil doen, dansen springen wat dan ook, dan zal deze remming doorleven in jou energie. Doordat de rem gezet wordt op jou ZIJN maak je blokkades in je energie en daar kan ook weer pech uit voortkomen of klungelig gedrag. Doe wat je wil, en laat je niet afremmen door mensen die het niet eens zijn met jou gedrag of jou uitlatingen, door je vrij op te stellen in het leven en de dingen te doen zoals jij voelt dat je ze wil doen maak je de baan vrij van blokkades en andere remmingen, het is beter om meteen zo in het leven te staan want ook hier geldt, voorkomen is beter en makkelijker dan genezen, dat duurt langer en is vaak een veel lastiger proces...dus LEEF mensen !

De weg naar Verlichting

Iedereen heeft dus een waakbewustzijn het onbewuste en de Hogere Zelf, daar kan je gewoon niet om heen. Het is ook geen geloof, het is een feit en dat staat niet gekoppeld aan een God of geloof maar aan 1 persoon JIJZELF !

Deze bewustzijnniveaus lijken erg verschillend van elkaar maar zij horen bij elkaar, zonder deze bewustzijnniveaus bestaan wij niet en het is de bedoeling om deze goed samen te laten werken zodat zij samen smelten en uiteindelijk 1 worden. We moeten de grenzen los maken zodat er een samensmelting van al het bewustwording in gang gezet kan worden en als dat gebeurt zijn wij letterlijk verlicht in ons aardse leven.

We moeten op tijd eten en drinken om te leven maar ook de balans vinden in onze gedachten ( die aards geprogrammeerd is) ons zijn, voelen en handelen. Een mens die veel ego bezit vind het eng om de onbekende kant van het onbewuste toe te laten en creëert zo een angst om hiermee aan het werk te gaan. Pas als deze persoon ook zijn onbewuste kant door laat komen zal hij in gaan zien dat het ook anders kan en gaat hij ernaar handelen dan zullen de bewustzijn niveaus sneller samen gaan werken en zo zal jij een mooier mens gaan worden als je je innerlijke IK erkend.

Dit noemen wij de verlichting, het bewustzijn of bewustwording !

Het moraal van dit verhaal is, dat wij de mensheid ons leven en gebeurtenissen, zowel angst als liede, onrecht en pijn vaak zelf in de hand hebben. Leer uit dit artikelen en ga ermee aan het werk en zoek jou weg naar verlichting het zal je een hoop ellende besparen en het is eigenlijk zo makkelijk om te begrijpen en erna te leven. Het is de ontdekking naar jezelf, je krachten maar ook angsten en klungelig gedrag. Hoe meer je op zoek gaat IN jezelf hoe beter en sneller je het pad naar verlichting zal ontdekken en ik wens ieder een goede reis !

 

Liefs MysticaBron: geesteninhuis.nl

Voeg toe aan: