Zoeken
 


Ruim 3200 oliebronnen Golf van Mexico niet afgedekt

Laatste wijziging: vrijdag 22 april 2011 om 09:49, 2355 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 22 april 2011

Er is een groot risico op lekkages in de Golf van Mexico, het gebied dat een jaar geleden getroffen werd door de olieramp van BP. Meer dan 3200 olie- en gasbronnen zijn namelijk niet afgedekt met betonnen kappen.

© ap

Deze bronnen vormen mogelijk nog een groter gevaar voor het milieu dan de 27.000 bronnen in de Golf die wel zijn afgedekt en officieel zijn aangemerkt als 'permanent of tijdelijk verlaten'. Dat blijkt uit documenten die door Associated Press (AP) zijn geraadpleegd, meldt persbureau Novum.

'Bronnen al zeker 5 jaar niet gebruikt'

De bronnen die niet zijn afgedekt zouden nog actief zijn. Toch wordt ook hier al zeker 5 jaar niet meer naar olie geboord en zijn er geen plannen om dit in de nabije toekomst weer te gaan doen. Dit blijkt uit documenten van de federale regering. De beheerders van de bronnen beschikken over nog lopende vergunningen, hierdoor zijn ze niet verplicht de bronnen af te dekken. Ook al is in sommige bronnen al zestig jaar geen olie gewonnen.

Ruim 30.000 bronnen potentieel gevaar
Afgelopen juli, ten tijde van de ramp, stelde AP een lijst samen van de afgedekte bronnen in het gebied. Er is toen geconcludeerd dat deze bronnen op een gegeven moment kunnen gaan lekken. Met de toevoeging van de 3200 niet afgedekte bronnen zijn er in totaal ruim 30.000 bronnen, op een totaal van 50.000 dat in de Golf is geboord, die een potentieel gevaar vormen.Bron: ad.nl

Voeg toe aan: