Zoeken
 


Japan is aan het zinken

Laatste wijziging: woensdag 20 april 2011 om 16:30, 3380 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 20 april 2011

Hoofddorp - Volgens geologisch onderzoek, en divers beeld materiaal dat is uitgelekt blijkt dat Japan aan het verzakken is op veel plaatsen. Vooral de gebieden in diepe dalen worden getroffen.

Dit melden diverse media kanalen waar o.a. AardbevingRadar op is aangesloten.

Golvende aarde
Volgens veel inwoners in o.a. Tokio en Yokohama zijn er meldingen naar buiten gekomen van golvende aarde. Het zou volgens de inwoners lijken alsof je op de zee staat, maar dan is dit op de straat! Complete straten en gebouwen golven op en neer doordat complete gebieden veel water schade hebben opgelopen door de tsunami, denken de inwoners.

Volgens geologisch onderzoek kan dit ook een andere oorzaak hebben, namelijk de opstuwing van de aardkorst vanuit de oostkant naar het westen toe. Dit zou ervoor zorgen dat de regio van Tokio en Yokohama naar beneden worden gedrukt. Een neven effect van de tsunami zou zijn dat de grond verzadigd raakt met water en daardoor de karakteristieken krijgt van drijfzand. Door de aardbevingen die nog bijna dagelijks in deze regio plaats vinden zou de grond onder de voeten van de inwoners zo enorm golven.

Veel schade aan wegen en gebouwen
Doordat de bodem steeds zo golft worden gebouwen langzaam maar zeker stuk getrokken, wegen breken open, nog niet gebroken waterleidingen breken en de schade blijft hierdoor maar verder oplopen. Wanneer dit zou ophouden of stop weet niemand. Het is volgens de inwoners maar te hopen dat dit snel ophoud.Bron: aardbevingradar.nl

Voeg toe aan: