Zoeken
 


Tepco wil radioactief water in zee lozen

Laatste wijziging: maandag 4 april 2011 om 21:03, 2275 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 4 april 2011

AMSTERDAM – Het Japanse elektriciteitsbedrijf Tepco, eigenaar van de zwaar beschadigde kerncentrale Fukushima overweegt 11.500 ton radioactief besmet water de zee in te lozen.

Dit meldt het persagentschap Kyodo maandag, aldus CNN. Het water wordt tot nu toe opgeslagen in containers en is volgens een woordvoerder van Tepco slechts zwak radioactief.

Het bedrijf wil met het lozen van het water ruimte vrijmaken voor water dat gevaarlijker radioactief besmet is.

Uit de beschadigde reactor nummer twee van de kerncentrale Fukushima lekt momenteel al radioactief water. Tepco is er zondag niet in geslaagd het lek te dichten.

"We hebben in verband met de veiligheid geen andere keuze”, aldus een woordvoerder van de regering over het voornemen.  "Het water uit reactor  3 en 4 is veel minder gevaarlijk dan het water uit reactor 2."

Noot redactie:

Ach de zee is al vervuild, gooi het er nog maar even bij in ..... geen probleem er zit nog niks in de zee behalve al 3355 keer zoveel jodium.... stop het anders in waterflesjes en verkoop het weer aan de mensen joh... krijg je er ook nog geldt voor .... of kweek er groente en fruit mee... das gezond voor je .. straling, wie is er nou niet groot mee geworden....

Nou ja geluk bij een ongeluk... lampen hebben ze straks in japan niet meer nodig.. iedereen geeft straks gewoon licht...

Japan is serieuze shit in hoeverre shit serieus kan zijn.... japan is een magnetron geworden.. ah mijn magnetron doet ook bliep.. even eten...japanse roerbak mie.. hoe toepasselijk..

Nee dat in Japan is zoooo niet grappig... en het ergste vindt ik dat ze doen alsof er niks aan de hand is. Dat ze het stralingswaarde wat voedsel mag hebben gewoon wijzigen en het een hoger waarde heeft gekregen waardoor ze het nu nog gewoon mogen verkopen... eikels .. Veiligheid en Gezondheid staat op het laagste niveau ooit in Japan denk ik... Iedereen die in Japan is en daar weg kan. WEGWEZEN !! ( en ook zeker niet heen gaan)

sudden.

 Bron: nu.nl

Voeg toe aan: