Zoeken
 


Zonne-energie van de maan

Laatste wijziging: maandag 4 april 2011 om 16:33, 3714 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 4 april 2011

Zonnepanelen werken maar de helft van de dag. Dat maakt ze een stuk minder efficiënt. En als er bewolking is, wordt er ook minder elektriciteit opgewekt. Het bedrijf Shimizu heeft een even unieke als ambitieuze oplossing verzonnen: zonnepanelen op de maan.

Het lijkt een 1 april grap, maar Shimizu is serieus. Het bedrijf wil een ring van zonnepanelen bouwen langs de evenaar van de maan. Deze ring moet een constante hoeveelheid zonne-energie leveren die met laserstralen en elektromagnetische straling naar de aarde getransporteerd zal worden. “Er zal geen energie meer nodig zijn uit kolen, olie of biomassa. Alle energie die we nodig hebben, kunnen we importeren van de maan.” aldus Tetsudi Yoshida van Shimizu.

Een vergelijkbaar nieuwtje was overigens wél een 1 april grap: een Franse uitvinder zou maanpanelen ontworpen hebben die werken op maanlicht. “De maan is een bron van grote kracht en romantiek, en nu kan de mensheid daar gebruik van maken. Dit zal het leven van de arme burgers van Canada, Rusland en Scandinavië veranderen, die maandenlang de duisternis moeten doorkomen met liters slechte wijn.”, aldus het commentaar van de fictieve uitvinder.



Bron: hetkanwel.net

Voeg toe aan: