Zoeken
 


Wat is er verkeerd aan ons eten?

Laatste wijziging: donderdag 8 januari 2009 om 18:51, 2156 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 8 januari 2009


Wat is meer intiem, wat is meer universeel dan voedsel? Bepalen we nog zelf wat we binnenkrijgen als we producten uit de supermarkt eten? De Nederlandse overheid stelt dat een gevarieerde voeding voldoende vitamines en mineralen bevat en heeft dat zelfs in wetsregels vastgelegd. Grootschalig wetenschappelijk onderzoek toont echter het tegendeel aan. Onze voeding bevat volgens dit onderzoek te weinig selenium, chroom, vitamine A, magnesium, B6 en zink. En voor bepaalde bevolkingsgroepen ook te weinig foliumzuur en ijzer. Popeye zou nu tweehonderd blikken spinazie moeten eten om dezelfde hoeveelheid ijzer binnen te krijgen als vijftig jaar geleden in één blikje zat. Bovendien is de balans tussen de verschillende essentiële vetzuren, door een jaren lange verkeerde voorlichting, ernstig verstoord.

En dan hebben we het nog niet eens of de wijze waarop ons voedsel wordt geproduceerd. Wie weet er nou echt wat er in een koekje zit of een pak vla? Daarnaast  is er nog een revolutie gaande in de landbouw wereldwijd, die de aard van ons voedsel in de kern zal veranderen: genetische manipulatie.



Bron: blijfdenken

Voeg toe aan: