Zoeken
 


Middeninkomen kan vaak niet huren

Laatste wijziging: dinsdag 8 maart 2011 om 15:32, 3677 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 8 maart 2011

De Woonbond heeft de afgelopen twee maanden veel klachten binnengekregen van woningzoekenden die geen huis meer kunnen huren. Ze verdienen te veel voor een sociale huurwoning, maar te weinig voor de meeste huurwoningen in de vrije sector of koopwoningen.

Woningcorporaties moeten door Europese regelgeving sinds januari 90% van hun woningen verhuren aan mensen die minder verdienen dan 33.614 euro. Vooral in de grote steden is er weinig aanbod.

De Woonbond wil dat de inkomensgrens wordt verhoogd, maar minister Donner wil daar geen nieuwe discussie over. Hij verwijst naar de Europese regels.

Noot redactie:

Ik hoorde iets over verplicht kopen ofzo....zijn jullie nou helemaal gek geworden?...niet alleen de regelgeving maar dat mensen dit ook nog over zich heen laten lopen. Hallo mensen dit is de omgekeerde wereld....als ik 200 duizend euro per jaar verdien en ik wil gewoon (goedkoop) huren of in een kartonnen doos wonen dan moet dat kunnen.

De manier om te wonen mag je toch echt zelf bepalen...tenminste zo zou het moeten zijn...Mag je even lekker zelf weten/bepalen waar en hoe je woont?

Als er vraag is naar (sociale) huurwoningen waarom bouwen ze dan niet meer (goedkopere) huurwoningen? Waarom blijven ze alles volbouwen met dure koopwoningen? Waarom blijven ze maar bedrijfspanden uit de grond stampen terwijl er gigantisch veel leeg staat? Vraag en aanbod, wat is hier nou moeilijk aan?

Moet ik straks mijn boodschappen doen bij de Albert Hein en niet bij de aldi omdat ik veel verdien? Moet ik straks een dure Lexus (auto) kopen en geen goedkope bak?

Dit slaat echt helemaal nergens op mensen. En jullie gaan het ook nog accepteren...das misschien nog wel het trieste er van. Slaap vooral lekker verder mensen......Voeg toe aan: