Zoeken
 


Een leeuw gaan doodschieten in Afrika steeds populairder in kapitaalkrachtige middens

Laatste wijziging: dinsdag 8 maart 2011 om 14:17, 2316 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 8 maart 2011

De jongste jaren hebben een tachtigtal Belgen minstens 75.000 euro betaald om een leeuw te kunnen doodschieten in Afrika. Een leeuw omleggen is in bepaalde middens (lees: kapitaalkrachtige) erg hip en statusverhogend. Dat blijkt uit een rapport van de internationale dierenorganisatie IFAW.

Leeuwen zijn zowat de enige grote katten die nog steeds niet of amper beschermd zijn. Volgens de meest optimistische cijfers zijn er nog 40.000 in Afrika, maar 25.000 is volgens veel natuurbeschermers een realistischer getal. De jongste 100 jaar zijn leeuwen in 80 procent van de gebieden waar ze leefden uitgeroeid. In 26 landen waar in 1910 nog leeuwen waren, zijn die nu verdwenen. Er zijn maar zeven landen meer waar meer dan 1.000 leeuwen in het wild leven: Botswana, Ethiopië, Kenia, Zuid-Afrika, Tanzania, Zambia en Zimbabwe.

Ook nog een aap?
De beschikbare pakketten (moest u bijvoorbeeld nog wat ander wildlife willen afknallen) staan gewoon met prijs op het internet. Eén organisator, actief in Tanzania en Mozambique, geeft zelfs een prijslijst voor een dertigtal "bonus kills". Wil u ook nog een paar bavianen afknallen dan kost dat bijvoorbeeld 130 dollar per stuk extra. Een nijlpaard? 1.800 dollar. Een zebra? 1.400 dollar. Een giraf? 3.000 dollar.

Bron / Lees verder: hln.be


Noot redactie:

hallo moeder aarde, hoelang ga je dit nog tolereren?.....pole shift graagVoeg toe aan: