Zoeken
 


Buitenaards leven gevonden in meteoriet

Laatste wijziging: maandag 7 maart 2011 om 11:05, 3552 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 7 maart 2011

AMSTERDAM - Een wetenschapper van de NASA claimt dat hij de gefossiliseerde resten van buitenaardse bacteriën heeft aangetroffen in enkele meteorieten.

De resten van de op algen lijkende levensvormen zijn gevonden in drie zeldzame koolstofhoudende meteorieten. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

De bacteriën zijn volgens de ontdekker, astrobioloog Richard Hoover, vermoedelijk in de ruimte ontstaan, omdat de fossielen geen stikstof bevatten. Dit bestanddeel is onmisbaar voor al het leven op aarde.


“Het gaat hier waarschijnlijk om de overblijfselen van buitenaardse levensvormen die groeiden op hemellichamen waar de meteorieten ooit deel vanuit maakten”, schrijft Hoover in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Cosmology.

Veel van de aangetroffen fossielen zijn volgens de Amerikaanse onderzoeker niet met levensvormen op aarde te vergelijken. Maar sommige bacteriën in de meteorieten vertonen overeenkomsten met blauwalgen, een van de oudste levensvormen op aarde.

Vervuild

Hoover voerde verschillende tests uit in het laboratorium waaruit zou blijken dat de meteorieten niet zijn vervuild met aardse bacteriën.

“De implicatie van deze ontdekking is dat er overal leven te vinden is, en dat het leven op aarde mogelijk van andere planeten komt”, verklaart onderzoeker Rudy Schild die betrokken is bij de publicatie van het onderzoek.

bron / Lees verder: Nu.nlVoeg toe aan: