Zoeken
 


Geen geld meer naar liegend klimaatinsituut IPCC

Laatste wijziging: woensdag 23 februari 2011 om 16:18, 3660 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 23 februari 2011

DEN HAAG -  De PVV wil dat Nederland geen subsidie meer geeft aan het 'jokkende' VN-klimaatpanel IPCC. Staatssecretaris Atsma (Milieu) moet het Amerikaanse voorbeeld volgen.

Kamerlid De Mos eist dit in Kamervragen aan de CDA-bewindsman. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zette zaterdagochtend definitief een streep door de fondsen waarvan de Indiase klimaatprofeet Rajendra Pachauri zijn bureau en secretariaat bekostigt.

De Republikeinse meerderheid argumenteert dat „onze burgers niet het prijskaartje behoren te betalen voor een organisatie die corrupte feiten produceert, en die worden misbruikt voor het opleggen van een enorme energiebelasting”. De Mos: „Zijn wij nou zo dom of de Verenigde Staten nou zo slim?”

De PVV wenst uitleg van het kabinet hoeveel belastinggeld er de afgelopen jaren via onze afdrachten aan de VN naar het IPCC zijn gesluisd. Het panel raakte in opspraak toen vorig jaar talloze fouten aan het licht kwamen in zijn klimaatpublicaties, waarbij de missers het vermeende gevaarlijke broeikaseffect door menselijke CO2-uitstoot steevast overdreven.

Jaloers

„Ik ben jaloers op deze Amerikaanse stap”, reageert VVD-Kamerlid Leegte, maar de liberaal gaat minder ver dan zijn gedoogpartner. „De VS kunnen invloed blijven uitoefenen zonder dat ze geld geven. Voor Nederland ligt dat anders. Wij kunnen er beter voor zorgen dat we financieel een vinger in de pap houden en vervolgens kunnen eisen dat er kritische geluiden van broeikastwijfelaars aan bod komen.”

 Bron: telegraaf.nl

Voeg toe aan: