Zoeken
 


Even lekker een mandarijntje eten ...

Laatste wijziging: woensdag 23 februari 2011 om 00:02, 4914 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
Barcelona, woensdag 23 februari 2011

Steeds meer houd ik me bezig met wat er voor stoffen in producten zitten en leer zo langzaam aan een hele lijst met E-nummers en hun respectievelijke namen kennen. Daarnaast had ik mezelf voorgenomen meer natuurlijk te eten, en dus elke dag bijvoorbeeld een zakje manderijnen op tafel op t werk (i.p.v. koekjes, dropjes, chocolade, etc.).

Terwijl ik een minder smakelijke mandarijn naar binnen werk (en blijkbaar mijn innerlijke alarm afging) pak ik het zakje in m'n handen en kijk op het ticket wat aan het zakje hangt. En wat schetst m'n verbazing ... ik zien een drietal rare namen staan.

Terwijl een collega een andere mandarijn naar binnenwerkt kijk ik even op 't internet en zie tot mijn schrik dat ik die mandarijnen helemaal niet wil eten!

Collega even een website laten zien (hoewel in 't duits, toch zeker begrijpelijk) ... en krijg ik een boos gezicht op me gericht en een opmerking naar m'n hoofd gesmeten, hoe ik het in m'n hoofd durf te halen haar zo'n mandarijn te geven?!?
Waar ik me vervolgens zorgen over maak ... al die mandarijnen de we de afgelopen maanden weg hebben gewerkt :s

Een ding weet ik wel ... geen mandarijnen meer uit de supermarkt voor mij en m'n collega's (die staan nu naast de afgeschafte hamburgers die maar niet wegrotten). Nu lekker op zoek naar een biologische winkel of een keuterboer die zonder chemicalien werkt.

Voor meer info zie bijvoorbeeld deze website.

Nieuwe woorden voor m'n woordenlijst: Thiabendazol, Orthophenylphenol, Imazalil slechts 1 ervan een E-tje ... E233

Eet smakelijk gewenst,
ThePilgrimVoeg toe aan: