Zoeken
 


Tektonische plaat Indonesië begeeft het; Java al 6 meter in zee gezonken

Laatste wijziging: woensdag 2 februari 2011 om 09:18, 4115 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 2 februari 2011

Terwijl de wereld wordt overspoeld door steeds chaotischer wordende taferelen in landen, volken, de natuur en het weer, ontdekten researchers onlangs een gebeurtenis die tot nu toe uit het wereldnieuws zou worden gehouden: het Indonesische eiland Java is in korte tijd 6 meter de zee in gezonken. Laaggelegen kuststroken zijn ondergestroomd waardoor hele dorpen onder water zijn verdwenen. Omdat in onder andere Pakistan hetzelfde aan de hand lijkt te zijn hebben sommige onderzoekers de conclusie getrokken dat de tektonische platen onder Indonesië en Pakistan het aan het begeven zijn.

Toegevoegd plaatje

Op 17 januari 2011 vonden er als gevolg van zware regenval op diverse Indonesische eilanden overstromingen plaats. Deze overstromingen zijn daar op zich niets bijzonders, ware het niet dat er geen enkele reden voor was dat ook de kustgebieden onderliepen. Het hoofd van de Sociale Dienst van de oostelijke Nusa Tenggara provincie (NTT), Piter Manuk, erkende dat er iets niet klopte. 'De inwoners raakten in paniek door de overstroming omdat ze deze niet verwachtten. Er waren namelijk geen aanwijsbare oorzaken voor. Het was de eerste keer in geschiedenis van dit gebied dat zoiets gebeurde.'

Er bleek geen sprake van overstromende rivieren en ook niet van een tsunami of plotseling optredende hoge golven vanuit de oceaan. Researchers controleerden de beelden van Google Satellite en zagen onmiddellijk dat er iets anders aan de hand was. Het eiland Java bleek recent opnieuw gefotografeerd te zijn en iets waar de internationale media totaal geen aandacht hadden besteed bleek aan de hand van de satellietfoto's nu overduidelijk: Java was ongeveer 6 meter de zee in gezonken. Hier nog een aantal foto's waarop dit goed is te zien:

Toegevoegd plaatje

Toegevoegd plaatje

Toegevoegd plaatje

Pakistan, Nieuw Zeeland, Thailand, Vietnam, Filippijnen
De heftige beelden van de enorme overstromingen in Pakistan, waar zo'n 2000 mensen bij omkwamen, zullen velen nog helder voor ogen staan. Wat betreft het aantal getroffen mensen -ruim 20 miljoen- was deze ramp groter dan de tsunami in de Indische Oceaan (2004), de aardbeving in Kashmir (2005) en de aardbeving in Haïti (2010) bij elkaar opgeteld. Zo'n 280.000 hectare katoen, 81.000 hectare suiker, eenzelfde hoeveelheid rijst, 200.000 hectare tarwe en 120.000 hectare stalvoer en opgeslagen graan gingen verloren. In totaal liep zo'n 7 miljoen hectare van Pakistans belangrijkste vruchtbare gebieden onder water. Ook kwamen er zo'n 200.000 stuks vee om het leven.

Pakistan wordt regelmatig getroffen door overstromingen, maar de laatste keer was anders dan voorheen: het water trok zich, wat normaal gesproken altijd gebeurd, niet terug. Een mogelijke verklaring is dat de Indo-Australische tektonische plaat is gaan hellen en het land is weggezakt, waardoor het water niet meer kon wegstromen. Het nieuws dat een groot deel van het ondergelopen land in Pakistan nooit meer herwonnen zal kunnen worden, wordt net zoals de ondergelopen kustgebieden van Java door geen enkele nieuwsdienst gemeld. Pakistan lijkt er echter een permanent merengebied bij te hebben gekregen.

De helling van de Indo-Australische plaat heeft directe gevolgen gehad voor de onder de oceaan gelegen breuklijn KTT (Kermadee Tonga Trench), die dwars door de op twee na grootste stad van Nieuw Zeeland, Christchurch, loopt. Hierdoor werd deze stad op 3 september 2010 getroffen door een forse aardbeving, waardoor grote delen van de stad werden vernield. Deze tektonische aanpassing heeft de 'tong' van de Euraziatische Plaat onder druk gezet, met als gevolg dat Indonesië is begonnen te zinken.

Zes maanden later gaf het Aarde Observatorium van de NASA toe dat aan de hand van satellietbeelden geconcludeerd moest worden dat het verhoogde land in Pakistan zo'n 3 meter was gedaald. 'De beelden van december 2010 laten de omvang van de nog altijd aanwezige overstromingen zien. Ook langs de kust bij de stad Thatta is er permanente schade door overstromingen. Alhoewel de omstandigheden ten opzichte van twee maanden eerder opmerkelijk zijn verbeterd, zijn er ook blijvende overstroomde gebieden te zien die vorig jaar nog niet bestonden.'

Vorige week vrijdag plaatsten we dit artikel waarin seismologen aangaven dat twee tektonische platen onder de Stille Oceaan -de Juan de Fuca plaat en de Noord Amerikaanse plaat- onder hoogspanning staan en dat er in theorie op ieder moment een zware beving kan plaatsvinden die een tsunami van 10 meter hoog zou veroorzaken, die zowel de hele westkust van de VS als de oostkust van Japan zou wegvagen. Nu ook de tektonische platen in het aangrenzende Verre Oosten voor grote problemen zorgen lijkt de hele planeet op het randje van enorme tektonische veranderingen -en daardoor dramatische gebeurtenissen- te staan.

1. Bevestigd is dat gebieden in Pakistan 3 meter zijn gedaald.
2. Ook Thailand (Bangkok) ondervindt problemen met de afvoer van vloedwater.
3. Het Indonesische eiland Java is 6 meter in zee gezonken. Wegen en stukken land langs de afwateringskanalen zijn aan het instorten.*
4. In Vietnam heerst een ware epidemie van 'sinkholes', diepe gaten die plotseling in de grond ontstaan. Dit is nog een indicatie dat de tektonische platen aan het verschuiven zijn.
5. Ook de tektonische plaat op de Filippijnen is aan het zakken, met eveneens overstromingen als gevolg. (1)

* Informatie van 1 week geleden. Nog recentere satellietbeelden om dit te bevestigen kon ik niet vinden. Als de Indo-Australische plaat inderdaad aan het kantelen is, zou de watersnoodramp in Australië hier dan ook mee te maken kunnen hebben? Een andere vraag is of de andere Indonesische eilanden vergelijkbare problemen hebben die niet door de media worden opgemerkt.



Bron: xandernieuws.punt.nl

Voeg toe aan: