Zoeken
 


Klimaatfraude mag niet boven tafel

Laatste wijziging: dinsdag 25 januari 2011 om 19:09, 3266 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 25 januari 2011

Door Investor Business Daily

"De geschiedenis van ons ras, en de ervaringen van elk individu zijn doorspekt met bewijs van het feit dat het niet moeilijk is een waarheid de nek om te draaien, en dat een goed vertelde leugen onsterfelijk is"

-Mark Twain, Advice to Youth

Baggerwetenschap: Democraten in de Amerikaanse staat Virginia proberen een openbaar aanklager er van te weerhouden een onderzoek te doen naar klimaatfraude door onderzoekers van de universiteit van Virginia op kosten van de belastingbetaler. Zijn ze bang dat er een ongemakkelijke waarheid aan het licht zal komen?

Niet het misdrijf telt, maar de doofpot, zo zegt men. In het geval van de voormalige klimaatonderzoeker van de University of Virginia, Michael Mann en zijn supporters is het allebei goed. Niet alleen is Mann betrokken bij een van de grootste leugens van onze tijd, maar hij heeft waarschijnlijk ook op frauduleuze wijze belastinggeld achterover gedrukt om dat te kunnen doen. .

Dat denkt toch in ieder geval de openbaar aanklager van de staat Virginia, Ken Cuccinelli, die ijverig probeert documenten en emails die verband houden met de werkzaamheden van Mann los te krijgen van de UVa. Mann kreeg in de periode 1999-2005 meer dan $500.000 belastinggeld voor onderzoek.

Cuccinelli vermoedt dat Mann de boel heeft belazerd middels het willens en wetens manipuleren van data toen hij zijn aanvraag deed voor de onderzoekssubsidie.

Mann was een van de spilfiguren in het Climategate-schandaal dat draaide om uitgelekt emailverkeer van het Britse Climate Research Unit (CRU) aan de Universiteit van East Anglia. In een email, gestuurd aan Mann en anderen door CRU-directeur Philip Jones (inmiddels ontslagen vanwege de affaire) spreekt deze van een 'truc' om de ontbrekende data in te vullen en zo het bewijs van dalende temperaturen op aarde te verdoezelen.

"Ik heb juist Mike's trucje uit Nature (wetenschappelijk tijdschrift, Z.) toegepast om de dalende temperaturen te verdoezelen," schreef Jones. Het was deze poging de dalende temperaturen te verdoezelen die de hele klimaatzwendel over CO2 en opwarming onderuit haalde.

Michael Mann was de architect achter de beroemde 'hockeystick'-grafiek uit 1999, die men misschien beter de 'jokkiestick'-grafiek had genoemd. Ontwikkeld door Mann met gemanipuleerde groeiringgegevens van bomen werd Mann verondersteld te bewijzen dat de temperatuur de laatste 1000 jaar gelijk was gebleven om in de 20e eeuw als een raket omhoog te schieten. Mann en zijn kornuiten moesten daarvoor wel het Middeleeuws klimaatoptimum (van ongeveer 800 tot 1400 n.c.) en de mini-ijstijd (grofweg van 1600 tot 1850) uit de statistieken doen verdwijnen.

De grafiek was gebaseerd op gegevens van bomen van het Yamal-schiereiland in Siberië. Ook hier werden de juiste data nauwkeurig geselecteerd om het juiste plaatje te geven. Mann gebruikte slechts 12 van de 252 bomen uit de dataset van het CRU. Een groter aantal kernen van 34 bomen uit de omgeving gaven een heel ander beeld en toonden wel de warmere periode in de middeleeuwen. Ze werden niet opgenomen in de grafiek van Mann.

In een poging om Cuccinelli te weerhouden de waarheid over de fraude van Mann aan het licht te brengen hebben de senatoren Chap Petersen and Donald McEachin in Virginia nu een wetsvoorstel ingediend die het de openbaar aanklager onmogelijk maakt zijn onderzoek voort te zetten.

Ze beweren de academische vrijheid te beschermen, terwijl een kleuter kan zien dat wat ze werkelijk doen het verdoezelen van wetenschappelijke fraude is. Wetenschappelijke fraude die inmiddels zijn weg heeft gevonden naar de eveneens frauduleuze rapporten van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties en langs die weg naar de parlementen en ministerraden van een groot aantal landen op deze afkoelende planeet. De fraude bracht ons de peperdure, vrijheidsbeperkende en voor het klimaat nutteloze verdragen van Kyoto, Kopenhagen en Cancun en zorgde er in de VS zelfs voor dat CO2 er als een giftig gas werd bestempeld dat gereguleerd moet worden.

Sluwe zakenmensen hebben via een uitgebreide en jarenlange lobby (zelfs Al Gore, het Nobelprijscomité en Hollywood werden voor hun karretje gespannen) inmiddels tal van markten bedacht waardoor er aan de fraude van Mann inmiddels miljarden dollars worden verdiend door bijvoorbeeld de handel in CO2-emissierechten.

Het feit dat twee senatoren hun eer en goede naam op het spel willen zetten om deze fraude met krankzinnige wetgeving in de doofpot te houden door een jurist te beletten zijn werk te doen bewijst eens te meer het criminele karakter van de klimaatzwendel van NASA, het IPCC en het CRU.

***

Dit artikel verscheen op 20 januari 2011 op Investors
Vertaling© en toevoegingen door Willem HuntelaarBron: zonnewind.be

Voeg toe aan: