Zoeken
 


Klimaatjihad

Laatste wijziging: woensdag 19 januari 2011 om 15:25, 2330 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 19 januari 2011

Door Joseph D'Aleo & Willem Huntelaar

De volksverlakkerij rond het gat in de ozonlaag was slechts een opwarmertje voor de 'Opwarming van de Aarde'

In de jaren '80 was de wereld in de ban van het 'gat in de ozonlaag'. Boven de Zuidpool was een enorm gat geconstateerd in de beschermende laag ozon die de gevaarlijkste kosmische straling tegenhoudt. De paniek leidde tot het vervangen van alle koelkasten in de wereld omdat het gat zou worden veroorzaakt door het in de oude ijskasten gebruikte gas freon. Ook de producenten van zonnecrèmes zagen een stevige toename in de omzet omdat het licht van de zon na al die miljoenen jaren ineens schadelijk zou zijn. Een enorme toename van ziektes gerelateerd aan een gebrek aan vitamine D waren het gevolg.

Uiteindelijk bleek het een goed gepland stukje volksverlakkerij te zijn. Het gat in de ozonlaag is er namelijk altijd geweest, en is er ook nu nog steeds. Daarover werd en wordt met geen woord gerept. Een en ander had vooral te maken met het aflopende patent op de drijfgassen in onze ijskasten en de patenthouders zochten naar nieuwe manieren om aan geld te komen.

Het hele spel van frauduleuze wetenschappers, medeplichtige media en corrupte cq. onwetende politici was de ideale testcase voor de enorme volksverlakkerij rond de opwarming van de Aarde door de CO2 die de mens produceert.

De freon-fraude werd in bindende regels gegoten middels het Montreal Protocol, ondertekend in 1987. Dr. Wil Happer van Princeton schreef daarover: “Het Montreal Protocol om freongas te verbieden was het ideale opwarmertje voor het IPCC. Veel huidige IPCC-medewerkers werden bekend door het Amerikaanse Congres te overrompelen en tot ondertekening van het Protocol te ondertekenen. Ze leerden hoe ze theatrale, vervalste wetenschappelijke claims konden gebruiken, zoals "gat in de ozonlaag boven Kennebunkport” (het buitenhuis aan de kust van New England van president Bush I). De ozonkruistocht bood bedrijven als Dupont daarbij zakelijke mogelijkheden door het verkopen van 'ozonvriendelijke ijskasten', nu er op het freonpatent geen vette winsten meer mogelijk waren."

Zelfs groene goeroe James Lovelock was en is het met Happer eens. Lovelock is de bedenker van de Gaia-hypothese, die stelt dat de biosfeer een zichzelf regulerende entiteit is die de capaciteiten heeft om onze planeet gezond te houden door controle uit te oefenen op de chemische samenstelling van de atmosfeer. Later begon hij zich zorgen te maken over de opwarming, omdat hij bang was dat die het evenwicht zou verstoren en alleen de poolstreken nog leefbaar zouden zijn. In 2007 stapte hij af van dat standpunt en meende hij dat de Aarde zelf "niet in gevaar" is, omdat de planeet zou stabiliseren in een nieuw evenwicht.

James Lovelock's reactie nadat hij de in 2009 gelekte e-mails van de medewerkers van het CRU had gelezen was er een van een echte wetenschapper:

“Ik vond het walgelijk, maar begreep ook dat het onvermijdelijk was. Het moest wel gebeuren. Niet zo lang geleden, voor de jaren '60, was wetenschap nog echt een vak. Toen ik jong was wilde ik niets anders dan wetenschapper worden. Studenten tegenwoordig zijn heel anders. Ze zijn onverschillig. Ze gaan naar grote, lopende band-universiteiten en komen er aan het einde kant-en-klaar uit. Ze vinden wetenschap een goede carrière. "Je vindt er een job voor het leven bij de overheid mee." Dat is verre van wetenschappelijk. Uiteraard heb ik dit vroeger ook zien gebeuren. Door de CFC/ozon-affaire hadden we al gewaarschuwd moeten zijn, want de malversaties in de wetenschap daarrond waren dusdanig dat 80% van de metingen in die tijd waren ofwel vervalst of zonder kennis van zaken uitgevoerd. Het opsmukken van data op welke manier dan ook is letterlijk een zonde ten aanzien van de heilige geest van de wetenschap. Ik ben niet religieus, maar ik stel het toch op deze manier omdat ik het zo sterk voel. Het is iets wat je absoluut nooit mag doen. Maatstaven zijn absoluut noodzakelijk."

In interview met de Guardian in maart 2010 stelde Lovelock:
"De grote klimaatwetenschappelijke centra over heel de wereld zijn zich er terdege van bewust hoe zwak hun theorieën zijn. Wanneer je privé spreekt merk je dat ze doodsbenauwd zijn vanwege het feit dat ze eigenlijk geen idee hebben wat de invloed van wolken en aerosols zijn. Skeptici over de voorspellingen betreffende wat er de komende vijftig jaar met het klimaat zal gebeuren zijn absoluut nodig. Het is wetenschappelijk gezien absoluut naïef om te denken dat we relatief accurate voorspellingen kunnen doen over het klimaat in de toekomst. Er zijn zoveel onbekende factoren dat het niet juist het zelfs maar te proberen."

Will Happer daarover: "Het Montreal Protocol was misschien helemaal niet nodig om de ozonlaag te redden, maar de economische schade ervan was beperkt. De grootste schade werd echter aangericht op wetenschappelijk gebied. Het toonde aan hoe snel een wetenschapper of een activist naam kan maken en geld verdienen door te beweren dat hij de planeet wil redden. Hetzelfde gebeurt nu met CO2. Maar CO2 is volkomen natuurlijk, in tegenstelling tot freongassen. De Aarde heeft er geen enkel probleem mee als er nog veel meer CO2 dan nu in de atmosfeer zou komen - de geologische historische data bewijzen dat heel duidelijk. Wanneer de jihad tegen CO2 succesvol is zal dat een enorme economische schade veroorzaken en nog grotere schade aan de vrijheid van de mensen door de succesvolle klimaatjihadisten.

De data ondersteunen de theorie niet
Het gat in de ozonlaag is niet gesloten nadat de CFC's verboden werden, zoals dit artikel in Nature aantoont.

"Twintig jaar na de introductie van het Montreal Protocol ter bescherming van de ozonlaag heeft Nature data gezien die de gevestigde theorieën over de chemie van de ozonlaag van tafel dreigen te vegen. Wanneer deze data juist zijn zullen wetenschappers hun kennis over de vorming van gaten in de ozonlaag en de relatie tot klimaatveranderingen moeten herzien."

Ons begrip van de chemische processen betreffende chloor en ozon in de atmosfeer zijn volledig overhoop gegooid door recente ontwikkelingen," zegt John Crowley, een ozon-onderrzoeker van het Max Planck Instituute in Mainz.

"Tot voor kort leek alles mooi in het plaatje te passen," stelt ook Neil Harris, een atmosfeerspecialist en hoofd van de European Ozone Research Coordinating Unit aan de Universiteit van Cambridge (GB). "Nu ineens is het alsof er een steunpilaar onder de brug vandaan is getrokken.”

Maar net als de profeten wiens ruimteschip niet arriveerde op de aangekondigde datum vinden de wetenschappers van de overheden steeds weer manieren om het moment uit te stellen en hun reputatie te redden. "Een toename van broeikasgassen kan het herstel van de ozon in de stratosfeer in sommige regio's vertragen of zelfs voor onbepaalde tijd uitstellen," stelt een wetenschapper van het Johns Hopkins Institute. "Wetenschappers merken dat het herstel van antarctische gat in de ozonlaag langer duurt dan verwacht," meent een ander.

“De Alarmisten lijken meer en meer op de traditionele onheilsprofeten die het einde van de wereld voorspelden, en als dat dan niet gebeurde verklaarden dat ze een fout hadden gemaakt in hun berekeningen om vervolgens een nieuwe datum te voorspellen," concludeerde Dr. John Brignell, emeritus hoogleraar Engineering aan de Universiteit van Southampton, in Number Watch (1 mei 2010).

Net zoals het verbieden van freongas helemaal niets heeft gedaan voor het gat in de ozonlaag zullen de draconische maatregelen tegen CO2 niets doen voor het klimaat. Wat de maatregelen wel zullen doen is de bankrekeningen van frauduleuze wetenschappers, activisten en politici spekken en de economieën van vele landen grote (misschien wel onherstelbare) schade toebrengen.Bron: zonnewind.be

Voeg toe aan: