Zoeken
 


ChristenUnie wil ook roken thuis verbieden

Laatste wijziging: maandag 5 januari 2009 om 17:51, 5936 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 5 januari 2009


De ChristenUnie wil het rookverbod in de horeca en op de werkplek uitbreiden met een verbod op roken thuis en in de auto.

Aanleiding voor zo'n uitgebreid rookverbod is voor de partij het gegeven dat roken in het bijzijn van kinderen schadelijk is.

Tweede Kamerlid Wiegman komt met het voorstel bij de behandeling van de begroting van Volksgezondheid.

Zij vraagt in eerste instantie om een verbod op het roken in de auto.

Daarna wil Wiegman, waar mogelijk, "bijsturen". "Het is vanzelfsprekend geworden dat op het werk niet meer gerookt wordt.

Ook niet in de horeca. Die bewustwording moeten we vasthouden en doortrekken", stelt het kamerlid vrijdag in de Volkskrant, op de vraag of thuis roken verboden moet worden.

Wiegman ergert zich aan het feit dat minister Klink wel maatregelen treft om werknemers in de horeca te beschermen, maar dat er niet wordt gedacht aan de bescherming van kinderen tegen schadelijke stoffen in de lucht.

Ton Wurtz van de Stichting Rokersbelangen noemt het plan "volslagen belachelijk". "Het gaat hier om mijn eigen auto, mijn eigen huis, dat is een privéplek.

Wie gaat dit controleren?" Volgens Wurtz heeft het voorstel van de ChristenUnie geen enkele kans van slagen en kan het meteen de prullenbak in. "

Dit is geen plan om serieus op te reageren.

Het roken in de horeca is binnenkort weer toegestaan, mevrouw Wiegman moet zich beter concentreren op de feiten".Bron: wuz

Voeg toe aan: