Zoeken
 


De GM-mythe ontmaskerd

Laatste wijziging: woensdag 7 januari 2009 om 17:37, 1741 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 7 januari 2009

Genetisch gemanipuleerde zaden (GM) leiden niet tot een toename van de voedselproductie - tot wat voor kort werd aangenomen -  maar juist tot een fikse lagere oogst. Dat blijkt uit een 3-jarige studie door de universiteit van Kansas. Tja dat is even slikken voor GM-bedrijven als de Monsanto-daltons. Deze jongens pretenderen al een 10-tal jaren dat dit wel het geval is en zoals nu blijkt volkomen ongefundeerd. Maar inmiddels hebben deze cowboys wel een verstikkende grip op de landbouw in de wereld en ook in Europa is hen onlangs ‘Van harte welkom’ geheten. 

Genetisch gemanipuleerde Soja

Genetisch gemanipuleerde Soja  


 

Sojazaden van Monsanto, die een hogere opbrengst zouden genereren volgens dit bedrijf, geven een 10% lagere oogst dan reguliere zaden. Overigens zijn deze resultaten een bevestiging van onderzoek eerder uitgevoerd door de universiteit van Nebraska. Hier werd ook een genetisch gemanipuleers sojazaad van Monsanto gebruikt, maar een ander soort. Met hetzelfde resultaat dus.

Monsanto ontkent

Overigens is gebleken dat ook bij GM-katoen de opbrengsten flink  lager zijn dan bij reguliere zaden. En wat roepen onze vrienden van Monsanto nu? Ze ontkennen nu dat bij de GM-ontwikkeling een hogere opbrengst voorop stond.

De vraag is dan natuurlijk waarvoor deze GM dan wel ontwikkeld zijn? Behalve ter versterking van de monopolie positie van dit bedenkelijke bedrijf. Resistentie tegen schimmels e.d.? Daar gebruik je toch gewoon een biobestrijder voor? Net zo’n kletskoek als fluor in het drinkwater voor je tanden. Dus de dagen van GM lijken hiermee geteld. Ook de opname van GM-producten in de Codex Alimentarius is hiermee op een zeer laag pitje komen te staan. Er is gewoon geen reden om GM producten te verbouwen, terwijl de gevaren nog steeds levensbedreigend groot aanwezig blijven.

Europa’s geheime plan

Deze informatie komt uit dit artikel (april 2008) van de Engelse krant The Independent. Punt is alleen dat het lijkt alsof Europa deze informatie aan haar laars lapt. Zie het artikel (oktober 2008) uit dezelfde krant: Europa’s geheime plan om GM gewassen te promoten. En dat terwijl we gewoon te weinig weten van de gevolgen die GM-zaad teweeg brengt wanneer zij gekruist worden met reguliere, natuurlijke zaden. Het geeft wel aan dat er grotere belangen spelen, dan onze gezondheid.

Veel lagere katoen-oogst met GM-zaden!

Veel lagere katoen-oogst met GM-zaden!


 

Genetisch gemanipuleerde zaden leiden niet tot een toename van de voedselproductie, maar juist tot het tegenovergestelde. Het bewijs is inmiddels geleverd!


Volgens onderzoekers is de hypothese gerechtvaardigd dat de intensiteit waarmee de zaden worden behandeld, hun vitaliteit beperkt. Daarnaast staan bestaande zaden natuurlijk ook onder voortdurende intense controle en wordt hun efficiency ook elk jaar weer opgevoerd. Kijk als voorbeeld naar onze bloembollen, waar elk jaar ook weer 10-tallen nieuwe variëteiten van verschijnen. Kortom, Monsanto, take a hike!

Grenzen aan groei

Veel wetenschappers geloven inmiddels dat GM-ontwikkelingen absoluut geen antwoord geeft op de toenemende behoefte aan voedsel in de wereld. Zij vergelijken de toenemende efficiëncy van zaden met wereldrecords in atletiek: deze nemen ook in aantal per jaar af, naarmate steeds scherpere records worden neergezet. Andersom gezegd; er zijn grenzen aan de groei. En GM kan daar niets aan veranderen, integendeel zelfs. Zo blijkt uit steeds meer onderzoeken. 

Wil je meer weten?

Ben jij tegen genetisch gemanipuleerd voedsel? Kijk dan hier wat jij kunt doen.
Voor meer achtergrondinformatie over Monsanto, bekijk de documentaire The world according to Monsanto:

Dit is deel 1 van 8. Op www.youtube.nl kun je de overige delen vinden.Bron: WantToKnow.nl

Voeg toe aan: