Zoeken
 


Opnieuw mysterieuze vogel en vissterfte, Nieuw Zeeland, Amerika en Europa

Laatste wijziging: woensdag 5 januari 2011 om 16:11, 3200 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 5 januari 2011

Weer dode vogel-regen in Amerika.

Weer vallen de vogels in Amerika met bosjes van de daken. Nog geen week nadat ongeveer vijfduizend vogels door nog onbekende oorzaak dood uit de lucht vielen in de Amerikaanse staat Arkansas, zijn er ook in de naastgelegen staat Louisiana massaal dode vogels neergestort. Dat gebeurde de afgelopen dagen bij de plaats Pointe Coupee Parish, meldden Amerikaanse autoriteiten dinsdag. Het gaat om circa vijfhonderd exemplaren.

Een aantal van de lijkjes is voor onderzoek naar een laboratorium gestuurd. De oorzaak van de vogelsterfte in Arkansas is in ieder geval niet een ziekte of een virus. “Alle organen zijn nog intact”, zei een dierenarts in overheidsdienst vooruitlopend op laboratoriumuitslagen tegen nieuwszender CNN.

Bron / lees verder op: Spitsnieuws.nl

Honderden dode snappers aangespoeld.

Honderden dode snappers zijn aangespoeld op de Coromandel stranden op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, aldus verbijsterde vakantiegangers.

De mysterieuze incident kwam nadat uit de zuidelijke Verenigde Staten werd gemeld dat een tweede onverklaarbare massa vogels binnen een week dood werd aangetroffen.

Mensen bij Little Bay en Waikawau Bay, aan de noord-oostkant van het schiereiland, waren stomverbaasd toen kinderen uit de zee kwamen met armen vol vis en binnen enkele minuten de lag de kust ermee bezaaid.

Charlotte Pearsall, wiens familie de laatste 30 jaar bij Little Bay woonachtig is, zei dat ze nog nooit zoiets had gezien.

Mensen met een verrekijker, zagen een tapijt van drijvende vis zover het oog reikte.

Attentie / lees verder op: zaplog.nl
Originele bron: smh.com.au

Tientallen vogels vallen nu ook dood uit de lucht in Europa.

Nadat het bizarre fenomeen zich al voordeed in de Amerikaanse staten Arkansas en Louisiana, wordt nu ook Europa geconfronteerd met vogels die in grote getale dood uit de lucht vallen. Tussen de 50 en 100 dode kauwen werden dinsdagavond laat op straat aangetroffen in het Zweedse stadje Falkoping. Dat berichtten lokale media.

Bron / lees verder op demorgen.beVoeg toe aan: