Zoeken
 


2600 jaar oude Keltische tombe ontdekt in Duitsland

Laatste wijziging: vrijdag 31 december 2010 om 13:47, 4155 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 31 december 2010

Archeologen hebben in Duitsland een tombe met prachtige gouden, bronzen en barnstenen sieraden ontdekt. De tombe zou zo’n 2600 jaar oud zijn en is zeer goed bewaard gebleven. Dat maakt de ontdekking van onschatbare waarde: wetenschappers weten relatief weinig over het leven van de Kelten; het volk liet geen teksten en vrijwel geen gebouwen achter.

De ondergrondse kamer is vier bij vijf meter groot en ligt nabij de stad Herbertingen, in het zuidwesten van Duitsland. De vloer van de kamer is van eikenhout en is – net als de andere objecten in de tombe – nog in goede staat, zo meldt Spiegel Online. De wetenschappers verwachten aan de eikenhouten vloer en diens jaarringen te kunnen aflezen wanneer de tombe tot stand is gekomen.

Belangrijk
De archeologen hebben slechts een klein deel van de tombe bestudeerd. Het is nog onduidelijk wie er in de tombe begraven ligt. De sieraden wijzen erop dat het om een belangrijke vrouw gaat, maar om daar zeker van te zijn, zijn meer tests nodig.

Lees verder op: scientias.nlVoeg toe aan: