Zoeken
 


Ufo-waarneming door militairen op tape: “Het komt deze kant op” (audio)

Laatste wijziging: woensdag 1 december 2010 om 11:36, 4018 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 1 december 2010

Een geluidsopname uit 1980 van een ufo-waarneming door Amerikaanse soldaten is deze week vrijgegeven. Dat meldt de Daily Telegraph op zijn website.
Leden van de US Air Force, die op het moment van de opname gestationeerd waren op de luchtmachtbasis van Bentwaters, praten op de tape erg geagiteerd over wat ze zien.

“Een vorm van energie”
Een van de soldaten heeft het over een ‘vreemd rood licht’ dat plots verdwijnt om dan opnieuw te verschijnen en over ‘een vorm van energie’. Volgens het commentaar zouden een aantal dieren dol worden en daarna ‘dodelijk rustig’ tijdens het incident, dat werd waargenomen in Rendlesham Forest, nabij Woodbridge in het Engelse Suffolk.

“Wat is het?”, hoor je de commandant van de militairen vragen. “We weten het niet, Sir”, antwoordt een andere. “Er is geen enkele twijfel dat er hier een soort van rood licht is. Ik zie er iets oranje in knipperen. Zéér vreemd.”

Vervolgens klinkt het: “Het komt deze kant op. Zet alle zaklampen uit! Het licht is zo fel dat het brandt in de ogen.” Terwijl de mannen toekijken, rapporteren ze hoe een lichtstraal de grond raakt en twee duidelijke voorwerpen in de lucht bedekt zijn met ‘gekleurde lichten’.

Schade aan boomtoppen
De militairen zagen het lichtspektakel kort nadat ze schade aan boomtoppen en een grote oppervlakte van verpletterde naalden van naaldbomen in het bos onderzochten. De plaatselijke bevolking had voordien al gewag gemaakt van vreemde lichten.

Een verklaring voor het incident kwam er nooit, schrijft de Telegraph. De tape maakt deel uit van het Britse ufo-archief dat ontsloten wordt voor het grote publiek.Bron: hln.be

Voeg toe aan: