Zoeken
 


James Blunt 'voorkwam WOIII'

Laatste wijziging: dinsdag 16 november 2010 om 20:31, 3801 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 16 november 2010

LONDEN – De Britse popzanger James Blunt heeft in zijn vorige loopbaan, toen hij officier was bij de Britse landmacht, naar eigen zeggen voorkomen dat de Derde Wereldoorlog uitbrak.

Tijdens zijn uitzending naar Kosovo in 1999 negeerde hij een bevel van zijn meerderen, dat tot oorlog met de Russen zou hebben geleid. Dat zei hij in een interview dat radiozender BBC 5 zondag uitzond.

Kapitein Blunt, die tijdens de Kosovo-oorlog een NAVO-eenheid aanvoerde die de voorhoede vormde van een troepenmacht van enkele tienduizenden militairen, had de opdracht gekregen het vliegveld van de hoofdstad Pristina in te nemen.

Het Russische leger was ze met een onverwacht offensief echter te slim af. Van de Amerikaanse generaal Wesley Clark, opperbevelhebber binnen de NAVO, kreeg Blunt toen het bevel de honderden Russen op het vliegveld te overmeesteren. Blunt legde het bevel naast zich neer en werd daarin gesteund door de Britse generaal Sir Mike Jackson.

Bron / Lees verder: Nu.nl

Noot redactie:

Complimentjes en ah, nu snap ik ook waar zijn goede muziek vandaan komt.Voeg toe aan: