Zoeken
 


Miljoenen dinobotten opgegraven in China

Laatste wijziging: woensdag 31 december 2009 om 15:40, 3286 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 31 december 2009
 
In China werden beenderen van de Hadrosauridae gevonden. Nooit eerder vonden archeologen een skelet van deze dinausaurus.

Chinese paleontologen hebben tijdens opgravingen miljoenen dinosaurusbeenderen ontdekt. De vondst gebeurde in een regio in het oosten van China. Dat meldt het dagblad Peking Nieuws.

50 ton dinobeenderen
"Deze groep fossielen is momenteel de belangrijkste ontdekking, binnen de geografische zone, die ooit werd gedaan", aldus de paleontoloog Zhao Xijin in het dagblad. De fossielen zitten liggen vlakbij de stad Zhucheng, in de provincie van Shadong. Sinds de jaren '60 zijn in deze regio al ongeveer 50 ton dinosaurusbeenderen gevonden.

Eendesnaveldinosaurus
Bij de opgravingen werden de beenderen van de Hadrosauridae, ook wel eendesnaveldinosaurus genoemd, gevonden. Het is de eerste keer dat een skelet van deze dinausaurus, die negen meter hoog en 16.6 meter lang was, gevonden is. (belga/adb)Bron: hln

Voeg toe aan: