Zoeken
 


Zwaarste uitbarsting Merapi tot nu toe

Laatste wijziging: woensdag 3 november 2010 om 15:18, 1844 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 3 november 2010

AMSTERDAM - De Indonesische vulkaan Merapi heeft woensdag zijn zwaarste uitbarsting tot nog toe gehad. De regering heeft de gevarenzone rond de vulkaan vergroot van tien tot vijftien kilometer en is tot de ontruiming van dit gebied overgegaan.

De uitbarsting woensdag duurde ruim een uur, aldus vulkanoloog Surono. Hete as werd kilometers hoog de lucht in geblazen.

Kampen die in de buurt van de Merapi voor evacués waren opgezet lopen het risico door stenen en as getroffen te worden. De daar ondergebrachte mensen worden naar elders overgebracht.

Vliegtuigen is opgedragen in een wijde boog om de vulkaan te vliegen. Sommige internationale vluchten op nabijgelegen luchthavens werden geannuleerd.

De vulkaan barstte op 26 oktober voor het eerst uit en heeft inmiddels al 38 levens geëist.

Bron: Nu.nl

Noot redactie:

Een kleine begin van het grote werk. Aardbevingen, vulkaan uitbarstingen en overstromingen velen zullen nog volgen. Erg? Helemaal niet, het begin van de heelwording en transformatie van de  aarde.Voeg toe aan: