Zoeken
 


Walnoten helpt negatieve effecten stress te bestrijden

Laatste wijziging: donderdag 7 oktober 2010 om 15:33, 2632 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 7 oktober 2010

Walnoten helpen niet alleen cholesterol te verlagen, nu blijkt uit onderzoek dat het ook kan helpen stress te bestrijden en een hoge bloeddruk te beperken.

Bloeddruk
Voor het onderzoek gaven deelnemers een toespraak van drie minuten of hielden ze een voet gedurende drie minuten in koud water. Beide zijn oorzaken van stress. De deelnemers volgden drie verschillende diëten, eentje zonder noten, eentje met walnoten en olie hiervan en een derde met walnoten en lijnzaadolie. "Daaruit blijkt dat lijnzaadolie geen invloed heeft op de bloeddruk, maar helpt ontstekingen in de aders te beperken. Dit kan het risico op hartziekten beperken. De gemiddelde druk in de aders wanneer het hart in rust is, was duidelijk lager bij degenen die walnoten aten", aldus professor Sheila West. 

Omega-3
"Dit is de eerste studie die aantoont dat walnoten de bloeddruk verlagen bij stress. Mensen die lichamelijk overdreven reageren op stresserende situaties lopen meer risico op hartziekten. Dit onderzoek suggereert dat walnoten de bloeddruk beperkt wanneer een je blootgesteld wordt aan stress tijdens je dagelijkse leven", aldus de onderzoekers. Walnoten bevatten omega-3 vetzuren, deze stoffen helpen de slechte cholesterol te verlagen en beperken zo het risico op hartziekten. (ep)



Bron: hln.be

Voeg toe aan: