Zoeken
 


Ik maak me zorgen ( deel 1 )

Laatste wijziging: dinsdag 30 december 2008 om 12:48, 2889 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 30 december 2008

Peter Stuivenberg, auteur van De Boogeyman

We staan aan de vooravond van een nucleaire holocaust: Israël wil met tactische kernwapens de Iranese uraniumverrijkingprojecten vernietigen, voordat Iran over het geavanceerde Russische S-300 luchtverdedigingssysteem beschikt. Dat systeem wordt geleverd en is Israël is nu bang dat in 2009 Iran met een nucleaire bom zal gooien. Het aftellen is begonnen. Rusland, China en Syrië kiezen de zijde van Iran; de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en een paar van hun Europese bondgenoten die van Israël. En de Palestijnen maken zich op voor een serie ongekende terreur acties.

Op diverse blogsites waaronder die van DeepJournal. zie http://www.deepjournal.nl/p/1.html, plaatste ik in de eerste helft van december een verhaal over het steeds harder wordende karakter van de koude oorlog in het Midden Oosten. ‘Israël wil Iran aanvallen: de wereld van Mad Max herleeft', belicht de gebeurtenissen tot 10 december. Sindsdien lijkt het erop dat ik het woordje ‘koude' van ‘oorlog' kan schrappen.

De belangrijkste gebeurtenissen tot 10 december zijn de volgende:

20 Juni: Iran waarschuwt Israël na een reportage van de New York Times dat de Israëlische luchtmacht zich voorbereid voor een aanval op Iran.

22 Juni: De Jerusalem Post meldt dat de Israëlische luchtmacht in de eerste week van juni oefent in lange afstand vluchten en in de lucht bijtanken. Het Iranese leger traint zich ondertussen in het gebruik van het Russische S-300 luchtafweer systeem dat 100 doelen tegelijkertijd kan volgen.

23 Juni: De Europese Unie neemt aanvullende sancties tegen het Iranese nucleaire programma. Het sluit de Europese kantoren van de Iranese Melli Bank, bevriest van 15 Iranese organisaties de banktegoeden en weigert Iranese ambtenaren een visum.

24 Juni: De voormalige Amerikaanse vertegenwoordiger in de Verenigde Naties, John Bolton, zegt dat Israël de Iranese nucleaire installaties zal aanvallen als Barack Obama de presidentsverkiezingen wint. Tijdstip: tussen 4 november, dat is de dag dat de Amerikaanse verkiezingen werden gehouden, en de beëdiging van Obama op 20 januari 2009.

1 Juli: Amerikaanse defensie specialisten vrezen dat Israël voor het eind van dit jaar de Iranese nucleaire faciliteiten zal aanvallen, aldus ABC News. Iran staat op het punt om twee belangrijke ‘rode lijnen' te overschrijden: voldoende verrijkt uranium voor een kernwapen en een luchtverdedigingssysteem inclusief lange afstand raketten dat sterk genoeg is om een luchtaanval af te slaan.

Juli: De vliegkampschepen Abraham Lincoln en Peleliu gestationeerd in de wateren voor Iran en Afghanistan, krijgen na het beëindigen van een Amerikaans-Britse-Franse-Braziliaanse marine oefening genaamd Operatie Brimstone, gezelschap van de vliegkampschepen Ronald Reagan, Iwo Jima en de Britse Ark Royal.

7 Augustus: Koeweit bereidt zich voor op een eventuele oorlog in het Midden Oosten.

20 Augustus: De Syrische president Bashar al-Assad voert in Sochi, Zwarte Zee, besprekingen met de Russische president Dmitry Medvedev.

18 September: Reserve admiraal Andrei Baranov's maakt bekend dat 10 Russische oorlogsschepen zijn geplaatst in de Syrische havenstad Tartus en dat de capaciteit van de haven snel zal worden vergroot. Admiraal Vladimir Wysotsky plaatst tevens alle Russische wapens in de Middellandse Zee onder het commando van de Zwarte Vloot, waardoor Russische oorlogsschepen tot onder de Israëlische kust kunnen opereren.

13 Oktober: Iran weigert zijn nucleair verrijkingsprogramma op te geven. De Verenigde Staten en Israël houden rekening met militaire acties.

27 Oktober: Amerikaanse commando's vallen het Syrische dorpje al Sukkariya vlakbij Abu Kemal aan, 7 kilometer van de grens van Irak. Hierbij zijn 4 helikopters betrokken. Er worden 8 burgers waaronder kinderen gedood en 14 personen gewond. Zij zoeken een Al Qaeda leider.

November: De vliegkampschepen Abraham Lincoln en Ronald Reagan vertrekken, maar Theodore Roosevelt (eveneens een deelnemer aan operatie Brimstone) neemt hun plaats in.

21 November: President George Bush, vice President Cheney, Minister van Buitenlandse zaken Condoleezza Rice en Minister van Defensie Robert Gates ontmoeten in Washington de scheidende Israëlische president Ehud Olmert. Volgens het International Atomic Energy Agency heeft Iran inmiddels 630 kilogram verrijkt uranium, 150 kilogram meer dan in augustus van dit jaar. Dit is genoeg voor een bom van het formaat dat eind Tweede Wereldoorlog de Japanse stad Nagasaki verwoestte. Iran heeft 6000 centrifuges om verrijkt uranium te produceren, hetgeen met 3000 wordt uitgebreid. Een Israëlische aanval op Iran heeft de toestemming nodig van de Verenigde Staten, omdat er deels gevlogen wordt door een door de Amerikanen gecontroleerd luchtruim.

23 November: De Israëlische krant Ha'aretz zegt dat de Israëlische defensie het kabinet zal verzoeken om a) een vredesregeling met Syrië en b) verkiezingen in de Palestijnse gebieden om Syrië en Palestina buiten een toekomstig conflict met Iran te houden. Er wordt gezegd dat het ‘venster' om tot actie over te gaan steeds kleiner wordt.

24 November: Donald C. Winter, het hoofd van de Amerikaanse marine, bezoekt de Amerikaanse coalitiepartners in het Midden Oosten om te vertellen hoe belangrijk de aanwezigheid van de 5e vloot voor de deur van Iran is.

26 November: Een terroristenaanval op de hoofdstad van India - Mumbai, het voormalige Bombay - kost het leven aan ongeveer 150 mensen, ongeveer 370 mensen zijn gewond. De berichten zijn verwarrend. Eerst wordt gezegd dat een kleine 20 man van de Deccan Mujahedin, een Indiase moslim organisatie die contacten onderhoud met extremistische groeperingen in Pakistan, 10 doelen aanvallen. Daarna wordt gesuggereerd dat het scenario in handen is van de Israëlische geheime dienst Mossad en plaatselijke moslim groepen. Het doel is India bang maken voor een eventuele islamitische bedreiging. India is met zijn 166 oorlogsschepen waaronder atoomonderzeeërs de ‘beschermheer' van de Indische Oceaan.
Obama verklaart na de aanval ‘dat India het recht heeft om achter die bandieten aan te gaan, waar ter wereld ze ook zitten'.

30 November: Iran zegt dat vijandelijke oorlogsschepen in de Perzische Golf het eerste doelwit zullen zijn bij een eventuele aan val op het land. Vlak tevoren verklaarde de commandant van de Iranese marine, reserve admiraal Habibollah Sayyari, dat Iran perfect in staat is om de Straat van Hormuz te blokkeren. Iran heeft de Asalouyeh marine bases in de Perzische Golf gemoderniseerd en een nieuwe marinebasis in de haven van Jask, de Zee van Oman, in gebruik genomen.

2 December: Iran begint een serie oefeningen onder de codenaam ‘Operatie 87', waaraan 60 oorlogsschepen deelnemen. De 5-dagen durende training is gericht op het beheersen van de Straat van Hormuz.

4 December: Israël bereidt een aanval voor op de Iranese nucleaire installaties en wil deze uitvoeren zonder toestemming en/of steun van de Verenigde Staten. Er wordt gezegd dat ze gebruik zullen maken van ‘bunker-busters'. De genoemde doelen zijn Natanz waar duizenden centrifuges verrijkt uranium produceren, Isfahan met 250 ton aan gas opgeslagen in tunnels en Arak, met zijn zwaar water reactor.

5 December: Bush verklaart op het Saban Forum in Washinton - de belangrijkste plek waar Midden Oosten kwesties worden besproken - dat de Verenigde Staten Iran verbieden om nucleaire wapens te maken, zelfs onder het nieuwe bewind van Barack Obama: "We zeggen het duidelijk: in naam van de veiligheid van ons volk en de vrede in de wereld, de Verenigde Staten zullen niet toestaan dat Iran een kernwapen ontwikkeld".

7 December: Iran test Nasr-2 oppervlakte raketten; deze zijn een bedreiging voor de Amerikaanse vliegkampschepen.

7 December: Jim Hoagland van de Washington Post waarschuwt dat de eerste weken na beëdiging van Obama uiterst kritiek zijn, omdat dan de nieuwe administratie nog niet tot in detail is gevormd.

7 December: Ayatollah Akbar Hashemi Rafsanjani uit scherpe kritiek op de opgelegde sancties en zegt dat ‘de woede van de moslims uiteindelijk zal exploderen en de Israëli's verbranden'. Hij roept alle moslimlanden op om niet passief toe te kijken maar in actie te komen. Zijn toespraak wordt over de radio uitgezonden.

8 December: India is niet blij met de 17 arrestaties in Kasmir, Pakistan. India zegt dat de Lashkar e-Taibe leiders slechts een onderdeel vormden van de Mumbai samenzwering. Zij wijzen naar de regeringscoalitie die wordt geleid door Inter-Services Intelligence (ISI), Taliban, elementen van Al Qaeda en andere Islamitische groeperingen.

10 December: De Amerikanen trekken een vloot van schepen naar de Arabische Zee, waaronder de USS John C. Stennis, met 80 vliegtuigen, de USS Theodore Roosevelt, met 90 vliegtuigen en USS Iwo Jima, met een groot contingent aan landingstroepen. Deze schepen zijn vergezeld van kruisers, destroyers en onderzeeërs. Verder zien we het Destroyer Squadron 50/CTF 55 met als taak om de vloot te beschermen en snelle aanvallen uit voeren en de Mine Counter measures Division 31 die de waterwegen moet openhouden. De USS Mount Whitney is vanuit de Middellandse Zee overgekomen om de acties te coördineren. Verder zijn een onbekend aantal Franse en Engelse marineschepen aanwezig. Teheran denkt dat de Verenigde Staten de terreuraanslag in Mumbai aangrijpt om zowel Pakistan als Iran aan te vallen.

PS: Voor meer informatie zie De Boogeyman, ISBN 978 90389 1887 7 NUR 680
Inkijkexemplaar op http://www.theboogeyman.eu/

Lees ook:

VS heeft een Nucleaire explosie nodig   ( Endtimes.punt.nl )Bron: Maxinews.nl

Voeg toe aan: