Zoeken
 


Europese voorzitter voor voedselveiligheid werkt voor GMO-lobby..!

Laatste wijziging: dinsdag 5 oktober 2010 om 12:25, 4382 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 5 oktober 2010

De schaamteloosheid van onze bestuurders lijkt kent geen grenzen te kennen De WHO, de Wereldgezondheids- organisatie wordt bevolkt door vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie, en pretendeert desondanks onafhankelijk te zijn, de Ministers van Financiën van vrijwel elk Westers land komen over het algemeen rechtstreeks uit de burelen van de grote banken (en keren er na hun vernietigende werk als ministers meest ook linea recta naar terug) en vakbondsleiders hebben er geen enkele moeite mee over te stappen naar de andere kant van de maatschappij nadat ze enkele jaren de rechten van de werknemers door het riool hebben gespoeld.

Deze week werd het nieuwste voorbeeld van de belangenverstrengeling van onze dames en heren bestuurders bekend. De voorzitter van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) , mevrouw professor Diana Bánáti, blijkt namelijk eveneens in de Raad van Bestuur van het ILSI (International Life Sciences Institute), te zetelen. Wat is het ILSI? Niets anders dan een ordinaire lobbygroep voor de gentech-industrie; van fijne firma’s als Monsanto, Bayer, Syngenta en BASF dus.

Tot nu toe was de dubbelrol van mevrouw Bánáti – die onder andere meewerkte aan het opstellen van de desastreuze Codex Alimentarius en al sinds juli 2008 voorzitter van het EFSA – onder de pet gehouden, maar naspeuringen van José Bové, lid van de fractie van de Groenen in het Europees Parlement, brachten de onacceptabele situatie aan het licht. “De gentech-industrie heeft haar mensen inmiddels tot in de bovenste regionen van de belangrijkste voedselautoriteiten weten te brengen,” aldus Bové.

Volgens het parlementslid wordt de EFSA hierdoor gedegradeerd tot een alibi-organisatie voor het uitvoeren van pseudo-onderzoeken naar de veiligheid van genetisch gemanipuleerde gewassen. Bové eist dan ook een onmiddellijk moratorium op alle verdere toelatingen voor gentech-producten.

Het EFSA is verantwoordelijk voor het keuren van de veiligheid van de voedingsmiddelen van de bijna 500 miljoen inwoners van de EU. Sinds de organisatie in 2002 in het leven werd geroepen werd nog geen enkel genetisch gemanipuleerd gewas of product afgekeurd.

Hoe dat ondanks de algemeen bekende gevaren van genetisch gemanipuleerde gewassen kon gebeuren moge nu duidelijk zijn. De uiteindelijke vraag is natuurlijk: ‘Wie regeert ons?’..Bron: wanttoknow.nl

Voeg toe aan: