Wolven in de politiek:

0016801 politiek theater de politiek is de weg kwijt

Terwijl de kloof tussen burger en politiek steeds groter wordt, raken de politici ook nog eens de weg kwijt.

Je kunt het merken aan het steeds verder vervagen van de verschillen tussen LINKS (socialistisch burgerbeleid) en RECHTS (kapitalistisch bedrijfsbeleid).

Waarbij de politieke richting steeds meer naar het kapitalistische RECHTS schijnt over te hellen, gezien het afbreken en afstoten van steeds meer sociaal gerichte voorzieningen als AOW, WAO, WW, WWV.

Ook de gezondheidszorg heeft intussen een flinke metamorfose ondergaan, zij is flink afgeslankt en dat bij zeer uit de kluiten gegroeide premiestijgingen, zijnde een cadeautje van Hans Hoogervorst (VVD) waar geen enkel zinnig mens een goed woord voor over zou moeten hebben!

Om nog maar te zwijgen van de steeds verdere inperking van de grondrechten van de burgers, zeker in het kader van “terrorisme preventie”?!?

“Terrorisme preventie” zijnde de nieuwe trend die door de Haagse stropdasbende is geïntroduceerd om de privacy van de burger aan banden te leggen.

De politiek schendt mensenrechten:

0016802 politiek theater privacy en rechtenschending

Denk hierbij aan:

  • Cameratoezicht – Het plaatsen van camera’s zou de criminaliteit aan banden leggen, doch tegenstanders claimen dat het alleen de criminaliteit verplaatst naar buiten het bereik van de camera’s, de wat hardere criminelen schuwen er zelfs niet voor om in het aangezicht van de camera hun criminele activiteiten te ontplooien, een vinger opstekend naar de camera om te laten zien dat zij de regio onder controle hebben en niet die gapers op de computerschermen waar alle camerabeelden samenkomen.

  • Biometrie - Biometrische eigenschappen als irisscan, vingerafdruk, gelaatsscan, handpalmscan etc. worden in identiteitskaarten vastgelegd en in overheidsdatabases verzameld.

  • Databases – De overheid legt verschillende databases aan om zoveel mogelijk te weten te kunnen komen van de Nederlandse onderdaan, waarbij slechts weinig mensen zich schijnen te beseffen dat de inhoud die in deze databases wordt opgeslagen, elk individu in Nederland een leven lang blijft achtervolgen, terwijl niemand ook maar een clou heeft van wat er nou allemaal verzameld wordt, doch diegenen die weleens hebben gehoord van de EPD, EKD, EMD (.pdf) en VIR, en de wens van de overheid om alle databases te zijner tijd te koppelen.

  • Dna – Er is niets wat persoonlijker is dan een individueel dna structuur, doch de overheid schuwt er niet voor om ook deze op te eisen om in haar overheidsdatabases te verzamelen.

  • Rfid – Rfid-chips worden steeds vaker toegepast, met name in diezelfde identiteitskaarten, een digitale techniek die gemakkelijk misbruikt kan worden door criminelen en “terroristen” waarbij beide hun acties doelgerichter kunnen plannen en de eigen veiligheidsrisico’s tegelijkertijd kunnen beperken.

Een crimineel kan hierbij gemakkelijker bepalen of het overvallen van een bepaald slachtoffer genoeg oplevert en het risico zoveel mogelijk beperken.

Een “terrorist” kan nu gemakkelijker zijn slachtoffer bepalen door te selecteren op kenmerken die in de identiteitskaarten staan en die overeenkomen met de voorwaarden van zijn doelstelling (ras, nationaliteit, religie, etc.).

Hetzelfde geldt voor de implanteerbare versie van de rfid-chip de VERICHIP (e).

Gemakkelijk te hacken of uit het lichaam te verwijderen, waardoor het kinderspel wordt om de identiteit van een ander over te nemen.

De overheid wil maar niet inzien dat deze digitale technieken de bevolking flink op onnodige onkosten jagen en totaal onbruikbaar zijn als het op veiligheid aankomt.

Een vicieuze cirkel van techniek en aanpassingen die continue kosten met zich meebrengen, of zou het alleen bedoeld zijn om de technologie sector (waaronder Philips) continue te subsidiëren?

Wolven in schaapskleren:

0016803 politiek theater wolven in schaapskleren

De PvdA (van nature een sociaal LINKSE partij) is sinds Wim Kok aan de macht kwam niet meer hetzelfde.

Wim Kok een man die zich als vakbondsleider voor het (werk)volk inzette, ontpopte zich in de politiek als PvdA leider in een verrader voor datzelfde (werk)volk waar hij al die jaaaren als vakbondsleider voor gestreden had (mogelijk heeft Wim Kok destijds zijn oorspronkelijke principes verruild voor wat cadeautjes of toezeggingen vanuit het bedrijfsleven)?!?

Wim Kok was ook diegene die de automobilist bedroog met de invoering van het tijdelijke kwartje op de brandstofprijzen om de “economie” een impuls te geven, beter bekend als het “Kwartje van Kok”!

Het desbetreffende kwartje is tot op de dag van vandaag nog steeds niet teruggegeven!

Al met al een (S)LINKSE leugen geweest om de schatkist te spekken!

Die zogenaamde PAARSE kabinetten (Kok 1 en Kok 2) hebben Nederlandse (werk)volk geen goed gedaan o.a. met marktwerking en privatisering (denk aan de NS) en een toename van zogenaamde arbeidsmigranten, waartussen zich ook criminele individuen vermengden.

De arbeidsmigranten werden binnengelaten en veelal aan hun lot overgelaten.

Volkjes uit totaal verschillende culturele en een eigenaardige religieuze achtergrond, die het in Nederland steeds moeilijker kregen, en door een jaaarenlang verblijf in Nederland uiteindelijk verplicht werden in te burgeren, ofwel te assimileren in de Nederlandse “samenleving”.

Van één SAMENLEVING kan overigens GEEN sprake zijn.

Eerder van gescheiden kolonies (met eigen normen en waarden) binnen de grenzen van de Nederlandse samenleving!

Dat veel van dit soort arbeidsmigranten en nakomelingen nog steeds niet geaccepteerd worden, komt mede door een aantal ronduit criminele individuen die continue schade aan de “maatschappij” veroorzaken, door zich niets aan te trekken van de Nederlandse normen en waarden, en zich ronduit asociaal soms zelfs crimineel te gedragen.

De media draagt hier overigens ook een steentje aan bij.

Ik zou haast willen zeggen dat zij zich mogelijk schuldig maakt aan opruiing onder andere door het uitvergroten van incidenten met allochtone jongeren.

Niettemin, wordt door de politiek weinig of niets concreets gedaan om de grootste verziekers van de ”maatschappij” als het ware uit Nederland te verbannen.

Het schijnt de politiek aan daadkracht te ontbreken.

Waarschijnlijk door de angst dat elk besluit dat zij wil doorvoeren om een eind te maken aan deze waanzin (veroorzaakt door een aantal individuen van allochtone afkomst) op verzet zou kunnen stuiten, omdat dit “uitschot” zich o.a. uitstekend weet te verbergen achter de Nederlandse antidiscriminatie wetgeving!

Met de komst van de RECHTSE kabinetten Balkenende,

zakte het Nederlandse (werk)volk helemaal weg in de ellende!

0016804 politiek theater armoede in nederland miljarden belastinggeldverspillingen oorlogen

Voedselbanken namen toe, naarmate de armoede in Nederland zelf steeg.

Kapitale geldverspillingen in zinloze oorlogen (Afghanistan, Irak & Somalië) die de infrastructuren aldaar aan gort schoten en talloze onschuldige slachtoffers maakten.

Oorlogen gebouwd op de fundamenten van Amerikaanse leugens!

Maar het kan nog hypocrieter, door enkele miljoenen uit te delen aan 3e wereldlanden waarvan het gros door corrupte ambtenarij aldaar wordt afgeroomd en het overblijvend kapitaal te verspreidt wordt geïnvesteerd om enig effect te kunnen boeken bij de bestrijding van armoede en honger.

Terwijl voor 100-en miljoenen aan wapens wordt geëxporteerd naar die landen, die de ellende alleen vergroten.

Jawel…

Nederland komt op de 5e plaats qua wapen exporterende landen.

En dan heb je nog het graaien vanuit de TOP van de bedrijven, terwijl de werknemers steeds meer (basis salaris en bonussen) “mochten” inleveren!

De “financiële crisis” waarin we nu schijnen te zitten, is een goed voorbeeld van wanbeleid van die TOPbankmanagers en onze politici die de controle op het financiële stelsel nagelaten hebben.

Geen controle op financials die meer geld en hypotheken verstrekten dan zij van hun klanten aan spaartegoeden op hun eigen bank hadden staan?!?

Tsja…

Wouter Bos ontpopt zich hierbij als een waardig opvolger van Wim Kok!

Bos zijn laatste uitspraak aangaande een spaargarantiefonds laat er geen gras over groeien in welke richting de PvdA verder wil zijnde het RECHTS bedrijfskapitalisme.

De spaarder draait met dit voorstel op voor het wanbeleid van banken gesteund door de overheid zelf.

Ja, ja…

0016805 politiek theater 001 wouter bos deelt kredietfaciliteiten uit staatsschuld verhoogt evenredig

Wim Kok en Wouter Bos.

2 Nederlandse wolven in schaapskleren!

Een wolf in schaapskleren is overigens ook een interessant artikel op het internet, waarbij aandacht geschonken wordt aan de uitholling van de arbeidsvoorwaarden onder het mom van vernieuwing!

Het feit dat Wouter Bos is uitgeroepen tot beste politicus van 2008 vanwege zijn optreden tijdens de “financiële crisis” zegt meer dan genoeg.

De “financiële crisis” is amper begonnen, en Wouter Bos heeft slechts 2 dingen gedaan:

  • Miljarden kredietfaciliteiten verstrekt aan financials en bedrijven waarvoor de overheid met evenredig veel miljarden staatsschuld wordt opgescheept.
  • Het idee geopperd om spaarders een verzekeringspremie te laten betalen opdat zij in de toekomst ook nog aan hun eigen spaargeld kunnen komen?!?

Wel, als ik nog vertrouwen had in de financiële wereld, is deze nu toch helemaal weggezonken.

Dit idee keurt namelijk het wanbeleid van de TOP van de financiële instellingen goed en moedigt financiële instellingen zelfs aan op dezelfde voet verder te gaan.

Het verstrekken van meer leningen en hypotheken dan zij aan financiële middelen binnen de banken hebben van hun klanten.

Het zelf creëren van het benodigde kapitaal om deze leningen en hypotheken te kunnen verstrekken.

De aanleiding waarom deze “financiële crisis” in 1e instantie is ontstaan.

Wel…

U heeft weer stof tot nadenken!