Zoeken
 


Zembla: ADHD-hype, kinderen ziek of ziek gemaakt?

Laatste wijziging: woensdag 22 september 2010 om 16:17, 4430 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 22 september 2010

Inmiddels worden bijna 900.000 pakjes ADHD medicatie per jaar voorgeschreven aan voornamelijk kinderen. Zijn de kinderen ziek of worden ze ziek gemaakt?

In de Vara Zembla reportage komt duidelijk de gedachtengang van veel psychiaters aan bod. Mensen worden letterlijk met gehaaide psychiatrische therapie overgehaald om medicijnen te gebruiken zonder dat er een objectieve medische verantwoording bestaat voor een ziekte om te behandelen.

Je kunt goed zien hoe onzekere mensen geïndoctrineerd worden dat ze een ziekte hebben door ze hun focus te laten richten op allerhande onzekerheden en problemen in het leven. En die problemen kunnen natuurlijk reëel zijn maar het feit dat de psychiater om die reden een ziekte bij de mensen diagnosticeert is zowel ethisch als medisch onverantwoord.

Nu rijst de vraag: wie gaat deze schandalige ADHD-zwendel stoppen? Want je kan het toch niet laten voortduren? Straks komt er een of andere 'professie' die zegt dat Satan in de kinderen leeft en dat het bewijs daarvoor een citaat uit de bijbel is. Kwakzalverij zoals de psychiatrie moet koste wat kost beëindigd worden. Natuurlijk moet er respect bestaan voor mensen die ervoor kiezen om bepaalde behandelingen of middelen te gebruiken maar het mag niet zo zijn dat we het als gewoon gaan beschouwen dat erkende artsen op basis van een citaat uit een soort bijbel een ziekte kunnen diagnosticeren en op basis daarvan gevaarlijke hersenmedicijnen mogen voorschrijven.


Bekijk hier de uitzending.Bron: achtdagenineenweek.blogspot.com

Voeg toe aan: