Zoeken
 


Zijn we getuige van de dood van onze planeet?

Laatste wijziging: vrijdag 17 september 2010 om 11:28, 2345 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 17 september 2010

Het lijkt erop dat we recht voor onze ogen getuigen zijn van de dood van onze planeet. De extreme weersomstandigheden, de olieramp in de Golf van Mexico, het gebruik van dodelijke dispergeermiddelen, decennia van chemische stoffen in de agricultuur en synthetische geneesmiddelen die in de waterwegen sijpelen.

De menselijke verontreiniging heeft de North Atlantic Garbage Patch veroorzaakt, niet te verwarren met de Great Pacific Garbage Patch, en heeft geleid tot grove schending van ons onderling afhankelijk levenssysteem.

Hier zijn een paar storende onlangs gerapporteerde indicatoren dat het voorzieningsysteem van ons leven mogelijk een kritieke toestand nadert:

*Honderdduizenden dode vissen spoelen aan op de noordoostelijke kusten van de VS.
*Miljoenen vissen en duizenden alligators, schildpadden, dolfijnen en andere wilde dieren in de rivier stierven tijdens een record koudeperiode in Zuid-Amerika.
*Vijftig walvissen stierven in Nieuw-Zeeland.
*Bijenvolken sterven in duizelingwekkende aantallen uit.
*Extreme weersomstandigheden verstoren ernstig de mondiale voedselproductie op een tijdstip waarop de bevolking toeneemt.

Zien de toezichthouders niet hoe alles verbonden is? Kan het ze niet schelen? Of was de cirkel van het leven bedoeld om te worden gebroken? Hoe dan ook, het is dwaas om te denken dat de mensheid niet persoonlijk wordt geraakt door deze recente rampen, en met meer op komst. Overigens, de elitaire Rockefeller Foundation voorspelt dat dit het "Doem decennium" zal worden.

Veel wetenschappers, filosofen en religieuze leiders hebben reeds lang apocalyptische gebeurtenissen in de nabije toekomst voorspeld, toch kende sommige van deze boegbeelden de ware aard van onze diepe verbondenheid. De recente verklaring van de wereldberoemde natuurkundige Stephen Hawking, dat de mensheid "de Aarde moet verlaten of uitsterven tegemoet zien" is het moderne equivalent van de oude profetieën.

Dus het is logisch dat als ze weten dat een bepaalde oorzaak een bepaalde invloed zal hebben, vooral als het om ons milieu gaat, dan wordt het voorspellen van het cumulatieve effect heel eenvoudig, zelfs onmiskenbaar.

Is het erg overdreven om te geloven dat de ondergang van de Aarde zou kunnen worden gemanipuleerd door degenen met de middelen om dit te doen? Of is het misschien eenvoudigweg een natuurlijke cyclus van de Aarde om zichzelf proberen te reinigen in een epische strijd tussen moeder natuur en de mensheid.

Er zijn mogelijk te veel variabelen om een bepaalde gebeurtenis of establishment de schuld te geven voor de etterende ziekte die onze aarde in gevaar brengt maar het bewijs stapelt zich op dat de huidige koers van de mensheid uiteindelijk het ons leven gevende woongebied zal vernietigen. Met andere woorden, als de vitale schakels in de voedselketen zijn verbroken, als de oceanen en de bijen sterven, dan zullen zeker veel menselijke sterfgevallen volgen.

Door, Howard Beale.Bron: zaplog.nl

Voeg toe aan: