Zoeken
 


Evander Sno Aspartaam Junky?

Laatste wijziging: dinsdag 14 september 2010 om 23:58, 5815 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 14 september 2010

De laatste tijd verschijnen steeds vaker beelden in de media van sporters die tijdens het sporten aan een hartaanval overlijden. Zo is afgelopen maandag een van de topsporters van de Amsterdamse voetbalclub AFC Ajax nipt aan de dood ontsnapt (zie hier).
Helaas hebben we nog geen grondig onderzoek vanuit de media gezien over het hoe en waarom dit steeds vaker voorkomt. Misschien dat we met dit artikel een zetje in de goede richting kunnen doen van de meest fanatieke onderzoeksreporters ter wereld, namelijk de sportpers.

Onlangs kwam ik een artikel tegen op het internet betreffende gevolgen van het 'overmatig' gebruik van aspartaam. Buiten de verschillende feiten om dat het enorm schadelijk voor de gezondheid is, staat ook vast dat in de vliegtuigindustrie piloten ten strengste wordt aangeraden (zie hier) geen aspartaamhoudende dranken te gebruiken omdat het een bewezen oorzaak zou zijn van hartstilstand bij piloten tijdens hun werk.

In datzelfde artikel geeft men ook aan dat het aantal verwachte hartstilstanden onder sporters de komende tijd zeer waarschijnlijk toe zal gaan nemen (zie hier en hier). En dus is de cirkel rond ...

De enige vraag die blijft ... is Evander Sno ook een Aspartaam Junky?

Redactie Star-PeopleVoeg toe aan: