Zoeken
 


20-10-2010 - Wonderplant Vezelhennep door: Anne Ripping

Laatste wijziging: donderdag 21 oktober 2010 om 11:56, 4093 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 21 oktober 2010

Anne Ripping zal deze avond een uiteenzetting geven over de rol die de wonderplant, vezelhennep, in het verleden heeft gespeeld en hij zal uitleg geven over welke rol de plant in de toekomst zal gaan spelen en dit onderbouwen. 

Vezelhennep is een lid van de cannabis familie en is internationaal bekent als Cannabis-Sativa. Sativa  dat staat voor nuttig. Als de huidige ontwikkelingen doorgaan, dan zal de vezelhennep wel eens het belangrijkste landbouwgewas van de toekomst kunnen worden. Allerlei grondstoffen zullen steeds schaarser worden. Het gewas vezelhennep zal met duurzame grondstoffen in deze behoefte kunnen voorzien. 

Vezelhennep is een landbouwgewas dat de Chinezen ver voor de jaartelling al van vele grondstoffen voorzag, zij hebben deze ook gecultiveerd tot rassen met specifieke eigenschappen. Voor hen was de vezelhennep van belang als grondstof voor textiel, medicijnen, voedsel, papier, verf, olie en bouwmaterialen. Speciaal wil Anne benadrukken dat van de ruwe hennepvezel een op katoen gelijkende vezel gemaakt kan worden. Op vrij korte termijn zal er een gebrek aan katoen ontstaan en moet er een vervanger worden gezocht!

 

Waar:  MAC Berlijn   stationsplein 1 7511 JD Enschede

Datum:  20 oktober  2010

Tijd:         zaal open 19.30, aanvang 20.00

Entree:  vrije gift

Opgave: hetveld.1@kpnmail.nl   of 053-5728526

http://www.hetveld.com/Voeg toe aan: