Zoeken
 


De Gucht sust Europarlement over anti-namaak

Laatste wijziging: donderdag 9 september 2010 om 15:10, 4272 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 9 september 2010

STRAATSBURG (ANP  i/Belga  i) - Europees commissaris  i Karel De Gucht  i (Handel) heeft woensdag geprobeerd de zorgen van het Europarlement  i weg te nemen over een internationaal akkoord dat de EU  i wil sluiten over de bescherming van intellectueel eigendom. Dat akkoord mag er niet toe leiden dat de burgerlijke vrijheden worden ingeperkt, zei de Belg in een debat. Maar veel fracties in het Europarlement zijn niet gerustgesteld.

De EU voert met onder meer de Verenigde Staten en Japan de zogeheten ACTA  i-besprekingen. Die moeten ertoe leiden dat intellectueel eigendom beter wordt beschermd en dat namaak wordt aangepakt.

Maar het Europarlement is bang dat er maatregelen uit de bus komen die de vrijheid van internetgebruikers aantasten. Zij zouden bijvoorbeeld van het web geweerd kunnen worden als ze een aantal malen betrapt zijn op illegaal downloaden.

Het Europarlement stoort zich er vooral aan dat de onderhandelingen in het diepste geheim worden gevoerd. Het eist meer transparantie. GroenLinks  i-Europarlementariër Judith Sargentini  i noemt het ,,een aanfluiting voor de democratie'' dat zij en haar collega's afhankelijk zijn van gelekte documenten om te weten te komen wat er speelt.

Ook Emine Bozkurt  i van de PvdA  i ,,eist inzicht in wat ons te wachten staat''. Zij krijgt veel mailtjes van burgers die zich zorgen maken over de gevolgen van de ACTA-besprekingen. Het is de bedoeling dat die dit jaar worden afgerond.


Noot redactie:

En om een dergelijk wet c.q. akkoord er doorheen te drukken overdrijven ze de boel gewoon... zie:

'Ministerie overdrijft handel in namaakgoederen'

Natuurlijk wordt het gelijk tegen geproken maar we weten inmiddels toch wel hoe het werkt in de politiek... rug wast rug..  jij doet dit voor mij dan doe ik dit voor jou... en als iemand niet luisterd ach dan hebben ze wel 1 of ander manipulatie c.q. dreig middel... burger belangen? pff uit welke grot kom je? welcome to earth !

Sudden

 Bron: europa-nu.nl

Voeg toe aan: