Zoeken
 


Grote asteroïde zal in 2012 inslaan op Antartica

Laatste wijziging: woensdag 8 september 2010 om 16:55, 4423 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 8 september 2010

Het lijkt niet op te kunnen met de verontrustende berichtgeving rond 2012. Is het geen zonnestorm, dan is het blijkbaar wel een grote asteroïde. Toch lijkt dit geen onzinnig doem verhaaltje. Een professor aan de Universiteit van Colombia had een artikel geplaatst waarin hij beweerde dat een 800 meter grote asteroïde aan het einde van 2012 op Antartica zal inslaan. Zijn artikel heeft twee dagen lang op de website www.phas.ubc.ca gestaan, alvorens het bericht plotseling was verdwenen.

Volgens de professor moest hij de conclusie trekken aan de hand van de data uit de zogenaamde 'Balloon-borne Large-Aperture Submillimeter Telescope (BLAST)',  van het McMurdo Station in Antarctica. Vervolgens werd de asteroïde gevolgd door de Canada-France-Hawaii Telescoop bij Mauna Kea die vorg zeer scherpe foto's heeft gezorgd. 

Het verloren artikel ging uit van een kans van 94% dat de asteroïde in zou slaan op de Filchner-Ronne-ijsplateau met als resultaat dat 2/3 van al het ijs op Antartica in zee zou belanden. Volgens het artikel zou dan in de maanden daarna het volledige ijs zijn verdwenen. Een week na de mysterieuze verdwijning van het artikel van de professor werd het volgende bericht geplaatst op een andere website dat lijkt samen te hangen met de ontdekking van de professor:

“Canadian and American astronauts say the world needs to prepare for the big one — the asteroid impact that could one day devastate the Earth.Veteran Canadian astronaut Chris Hadfield is president of the Association of Space Explorers, which has prepared a detailed report on the asteroid threat. The Canadian Space Agency intends to launch NEOSSat next March to look for asteroids that may be hiding near the sun. The $15-million suitcase-sized satellite will circle about 700 kilometres above the Earth. A Canadian Space Agency official says NEOSSat is expected to detect hundreds of new asteroids during its first year of operation. It will also monitor the heavy traffic of satellites now orbiting the Earth to try to prevent possible collisions.”  (link

Mocht het echter uitkomen wat de professor beweerde in het artikel, zal dit destructieve gevolgen hebben voor het leven zoals wij dat kennen. De zeespiegel zou 70 meter stijgen wat natuurlijk voor ongekende problemen zal zorgen. Om over de gevolgen van de directe impact nog maar te zwijgen.

(orginele artikel van de professor zelf is helaas niet meer te vinden, mocht deze beschikbaar komen zal ik dat bijvoegen).

Orignele Bron: ScarlettwhoreBron: u-subjects.nl

Voeg toe aan: