Zoeken
 


Israel bereid zich voor op lucht en grondoorlog

Laatste wijziging: vrijdag 3 september 2010 om 20:15, 4955 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 3 september 2010

Een aantal weken geleden heeft de Israelische overheid gigantische hoeveelheden brandstof besteld bij de Amerikaanse overheid. Het gaat daarbij om 1.075 miljard liter JP-8 jet fuel, 227 miljoen liter loodvrije benzine en 378 miljoen liter diesel. De hoeveelheid JP-8 zou te verklaren kunnen zijn als Israel een aanval op Iran voorbereid, maar de overige brandstoffen gelden voor landeenheden en die zien we echter niet zo gauw in Iran verschijnen.

Een mogelijkheid zou zijn dat de Israelische overheid zich naast een aanval op Iran zich ook voorbereid op een invasie van Libanon, de Gazastrook en de West Bank. Hoewel het oorlogszuchtige karakter van Israel zo'n uitleg wel zou kunnen verklaren, bestaat er ook nog een andere mogelijkheid. Mogelijk weten zij iets meer over het instorten van de economische markten, waarbij de aanvoer van brandstoffen dan al gauw in gevaar zou komen en de verdediging van Israel dan een wankele zaak zou worden.

Een ding is wel duidelijk, Israel bereid zich voor op zaken die komen gaan zoals ze dat wel vaker op precies het juiste moment hebben gedaan (denk bijvoorbeeld aan 9-11).



Bron: http://lataan.blogspot.com

Voeg toe aan: