Zoeken
 


Speelfilm uitgezonden in de ruimte voor onbekende beschavingen

Laatste wijziging: zaterdag 27 december 2008 om 14:51, 2725 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 27 december 2008

 

            
Voor het eerst in de geschiedenis wordt morgen een nieuwe bioscoopfilm, de science fiction thriller 'The Day the Earth Stood Still', uitgezonden in de ruimte. Mocht er zich een buitenaardse beschaving rondom de dichtstbijzijndste ster bevinden (Alpha Centauri), dan kunnen deze onbekende toeschouwers de film over ruim 4 jaar bekijken. Zo lang doet het signaal er van de Aarde namelijk over om die ster te bereiken.

'The Day the Earth Stood Still' is een moderne remake van de gelijknamige sf-film uit 1951. Keanu Reeves speelt in de remake een alien, die samen met een onvernietigbare robot op Aarde landt om de mensheid bekend te maken dat de wereld vernietigd zal worden door een buitenaardse vredesmacht, als de landen op Aarde er niet slagen een eind te maken aan hun oorlogen en conflicten.

De private organisatie Deep Space Comunications Network, opgericht om te kunnen communiceren met 'de ruimte', zal de uitzending richting Alpha Centauri verzorgen. Hiervoor zal gebruik worden gemaakt van een vijf meter grote schotelantenne en zeer krachtige klystron versterkers, die de film met lichtsnelheid (ca. 300.000 km. per seconde) het heelal in zullen stralen. Na ruim 5 uur is de film te zien op Pluto, de grens van ons zonnestelstel. Daarna is het nog ruim 4 jaar naar Alpha Centauri.
 
Een eventuele buitenaardse recensie van de film, die deze week ook in Nederland in premiere gaat, valt dus pas op z'n vroegst over 8 a 9 jaar te verwachten.


Bron: rense

Voeg toe aan: