Zoeken
 


Osama bin Laden is CIA-agent

Laatste wijziging: zondag 29 augustus 2010 om 16:04, 4735 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 29 augustus 2010

AMSTERDAM - Al-Qaidaleider Osama bin Laden is een agent van de CIA, die altijd opdook als de voormalige Amerikaanse president George Bush de wereld angst wilde inboezemen.

Dat zegt de Cubaanse leider Fidel Castro in een gesprek met de Litouwse schrijver Daniel Estulin. Documenten die onlangs op klokkenluiderswebsite Wikileaks zijn gezet zouden dit bevestigen.

"Elke keer als Bush angst wilde opwekken en een grote toespraak ging houden, dook Bin Laden op met een verhaal waarmee hij de mensen bang maakte", zo zei de Cubaanse leider. "Bush had nooit gebrek aan de steun van Bin Laden. Hij was een ondergeschikte."

Castro zei dat uit de documenten op Wikileaks, waarop onlangs ook duizenden geheime documenten zijn gezet over de oorlog in Afghanistan, 'duidelijk blijkt dat hij een CIA-agent was'. Castro weidde niet uit.

Provocerend

De opmerkingen zijn de laatste in een reeks provocerende uitlatingen van de 84-jarige leider.

Vorige week prees Castro voor het eerst het werk van Estulin, die een trilogie schreef over de Bilderbergclub. De prominente leden van die club treffen elkaar een keer per jaar achter gesloten deuren.

Bilderbergbijeenkomsten

Het geheime karakter van de Bilderbergbijeenkomsten en de beroemdheid van sommige van de leden -onder wie de voormalige Amerikaanse minister van binnenlandse zaken Henry Kissinger, topdiplomaten uit de Verenigde Staten en Europa en bazen van grote internationale bedrijven en media- hebben geleid tot speculaties dat het functioneert als een soort mondiale regering, met controle niet alleen over internationale politiek en economie, maar zelfs over cultuur.

 Bron: nu.nl

Voeg toe aan: