Zoeken
 


Wifi maakt schoolkinderen ziek

Laatste wijziging: woensdag 18 augustus 2010 om 16:13, 4300 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 18 augustus 2010

Een groep Canadese ouders eist dat de school van hun kinderen wifi uitzet. Het zou de kinderen overduidelijk ziek maken.

De symptomen liegen er niet om als je de groep ouders uit het Canadese stadje Barrie mag geloven. Het draadloze netwerk veroorzaakt hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, geheugenverlies, nachtelijk zweten, uitslag, slapeloosheid en zelfs hartkloppingen. Het meest opmerkelijke is dat de verschijnselen verdwijnen in het weekeinde als de kinderen thuis zijn. De ouders willen dat het schoolbestuur wifi uitzet en de computers klassiek via ethernet verbindt.

Overigens beperkt de 'wifi-ziekte' zich niet tot één school. Kinderen van veertien scholen in de omgeving hebben geklaagd over dergelijke symptomen die begonnen toen de scholen overstapten op draadloze verbindingen. Het is overigens niet de eerste keer dat wifi als gezondheidsrisico in Canada in opspraak is. De Canadese Lakehead universiteit weigert wegens gezondheidsredenen al sinds 2006 wifi in gebruik te nemen. Ook in Nederland verschillen de meningen over de gezondheidsrisico's van allerlei stralingen zoals bluetooth en wifi.

door David Lemereis


Bron: bright.nl

Voeg toe aan: