Zoeken
 


Weerrampen: wen er maar vast aan

Laatste wijziging: dinsdag 17 augustus 2010 om 12:43, 2537 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 17 augustus 2010

Pakistan loopt onder, Rusland brandt af, in de winter was Europa en de VS ijzig koud. Geen toeval, schrijft The New York Times. "Het klimaat is aan het veranderen en dit zijn daarvan uitvloeisels.

Het wordt de komende decennia niet alleen warmer, want dat zou nog wel gaan, het wordt vooral extremer," zegt Jay Lawrimore, hoofd van de National Climatic Data Center in Asheville, N.C. Het zal vaker extreem worden en het zal per geval erger worden, denkt hij. Extreme hitte is in lijn met wat de klimaatmodellen voorspelden. Alleen is het nu geen voorspelling meer, maar een waarneming.

Dat geldt ook voor extreme neerslag: hete lucht kan meer vocht bevatten en dus zal er ook meer vocht vallen, zoals Pakistan ervaart, Gavin Schmidt, klimaatdeskundige van de NASA: "Ik denk dat de extreme hitte in Rusland rechtstreeks het gevolg is van de klimaatverschuiving. Er zal meer komen."

Bron: New York Times

 Bron: welingelichtekringen.nl

Voeg toe aan: