Zoeken
 


Waarom hennep de wereld zou kunnen redden

Laatste wijziging: maandag 16 augustus 2010 om 08:50, 1801 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 16 augustus 2010

Die titel zou eigenlijk moeten luiden: “Waarom hennep de wereld altijd al had kunnen redden”, omdat de plant nooit verbannen had moeten worden en het verbod heeft geleid tot ontzettend lijden in de wereld. Als wij –de wereldbevolking- deze wonderlijke plant hennep (Cannabis genus) lokaal hadden kunnen telen en ook lokaal hadden kunnen gebruiken voor industrie en bedrijven, tevens en in het bijzonder als brandstof, hadden we nooit verslaafd hoeven raken aan bijvoorbeeld olie, een verslaving die de wortel is voor veel ellende. Dan hadden we onszelf nooit toegestaan om ons te laten koeioneren door grote oliemaatschappijen welke inmiddels vele misdaden tegen de mens gepleegd hebben, waaronder invasies in andere landen op grote schaal en afslachting van onnoembare aantallen mensen.

Geen van deze olie gerelateerde horror- alsmede de erbarmelijke ontering van het milieu in het algemeen- zou gebeurd zijn als hennep niet verboden had geworden maar slim en intelligent was gebruikt als een groot fundament van de menselijke samenleving. Natuurlijk zouden economieën gebaseerd op hennep nog steeds de samenleving kunnen redden, terwijl de aanplant van hennep op grote schaal de natuur ook zou kunnen redden.

Lees verderL Argusoog.orgVoeg toe aan: