Zoeken
 


Churchill stopte UFO-rapport in de doofpot

Laatste wijziging: zaterdag 7 augustus 2010 om 00:07, 2748 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 7 augustus 2010

De Britse regering nam de dreiging van UFO's zo ernstig, dat ze in de jaren '40 en '50 wekelijkse rapporten over het fenomeen opvroeg. Premier Winston Churchill kwam zelfs eigenhandig tussen om een rapport uit WO II geheim te houden, meldt de BBC.

Zopas vrijgegeven documenten bevatten een getuigenis uit de Tweede Wereldoorlog, dat aantoont hoe toenmalig premier Churchill het bevel gaf om een 'belangrijke' UFO-waarneming geheim te houden. Gevreesd werd dat er anders 'massale paniek' zou uitbreken onder de bevolking.

Gezien na bommenraid
Volgens de documenten maakte Churchill zich ernstig zorgen om de ontmoeting tussen een UFO en bommenwerpers van de Britse luchtmacht RAF. Hij vroeg tijdens een meeting om die waarneming 'minstens 50 jaar' geheim te houden.

Kleinzoon bodyguard
"Dit is een zeer interessant gegeven", vindt UFO-specialist Nick Pope van het Britse Ministerie van Defensie. "De meeste UFO-files uit die periode zijn immers vernietigd. De kleinzoon van een van Churchills lijfwachten heeft achteraf details gegeven over de geheime ontmoeting. Churchill en de Amerikaanse opperbevelhebber Eisenhower zouden toen samen beslist hebben om een 'fenomenale' UFO-waarneming in de doofpot te stoppen. Het RAF-vliegtuig zou die gerapporteerd hebben toen het terugkwam van een bombardement op Duitse doelen. Churchill wilde evenwel tot elke prijs vermijden dat de bevolking in paniek raakte en dat religieuze overtuigingen aan het wankelen zouden gaan."

Details over het UFO-beleid worden mondjesmaat publiek gemaakt in de Britse National Archives, omdat de Freedom of Information Act stipuleert dat de bevolking vrije inzage moet hebben in overheidsdocumenten. (hlnsydney/tw)Bron: hln.be

Voeg toe aan: