Zoeken
 


Leven in de eeuwigheid

Laatste wijziging: donderdag 15 juli 2010 om 10:55, 3454 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 15 juli 2010

Het leven kan moeitelozer, creatie kan sneller, transformatie kan dieper en inzicht gebeurt instant als je afstemt op het veld van alle mogelijkheden. Yogi’s, zieners, wijzen en verlichten noemen deze dimensie het Brahmelement, Nirwana, het collectief onderbewustzijn, het morfogenetisch veld, de subtiele regionen, de astrale wereld, de vijfde (zesde, zevende, achtste, spirituele) dimensie, Indra’s net en nog veel meer. Wetenschappers kennen het gebied sinds kort ook en noemen het Zero Point Field.

Namen zijn niet zo belangrijk. Belangrijker is: hoe stem je af op dit veld van creatieve energie? Hoe krijg je toegang tot de blauwdruk van het bestaan, de magische matrix van het universum?

Zoals Neo de Matrix binnenstapt door een telefoonlijn en Harry Potter de betoverende wereld van Zweinstein via perron negen-en-een-half betreedt, zo is er ook een manier om het Zero Point Field binnen te gaan. Je hoeft alleen maar los te maken van tijd. Het Zero Point Field staat buiten tijd. Vanuit een tijdelijk (stoffelijk) bewustzijn – je uiterlijk, rol, leeftijd, sekse, werk, voetbalclub, bankrekening en auto – is het Zero Point Field onbereikbaar. Identificatie met je eeuwige vorm – pure energie, ziel, goddelijke zelf – geeft toegang tot de magische dimensie van alle mogelijkheden.

Toegang tot het veld is een kwestie van één gedacht: ik ben eeuwig.

In dit bewustzijn valt de beperking van tijd weg. Als er geen tijd is, is er geen materie – materie is niets anders dan energie die tijdelijk is gevangen in een tijdcapsule. Wie boven de beperking van materie uit is, kan onbeperkt en instant creëren. Materie is gemanifesteerde geestkracht. Wie zich niet laat vangen door de beperking van materie, wordt meester over materie.

Ik ben eeuwig. In dit bewustzijn is alles wat je zoekt en alles waarnaar je streeft al aanwezig. Doel en bestemming vallen samen. Dualiteit bestaat niet meer. Je bent wat je wilt zijn.

Ik ben eeuwig. Vanuit dit bewustzijn valt de grootste rem op creativiteit weg: de rem van angst. Angst komt voort uit de gedachte dat je iets kunt verliezen. Wie weet dat hij eeuwig is, kan niets verliezen. Dat wat van jou is (jijzelf), kun je nooit kwijtraken. Dat wat níet van jou is, kun je ook nooit kwijtraken – simpelweg omdat het nooit van jou is geweest.

Ik ben eeuwig. Als je dit bewustzijn meeneemt in je dagelijkse doen en laten, dan wordt transformatie makkelijk. Sterker nog: het is het enige bewustzijn van waaruit transformatie mogelijk is. Je weet wie je bent, je ervaart je eeuwige essentie van pure, niet materiële, onsterflijke energie. Vanuit dit oorspronkelijke kernbewustzijn kun je objectief – zonder emotie (energy in motion, energie gevangen in de beperking van tijd) – kijken naar de aangeleerde schillen (pantsers, afweermechanismen, muren, maskers) om de ziel. Je identificeert je er niet meer mee en kunt ze – dus – loslaten.

Transformatie is niets anders dan worden wie je was, herinneren wie je bent. De blauwdruk van wie je bent vóórdat je in de beperking van tijd kwam, in je lichaam dus, ligt opgeslagen in het Zero Point Field. Herinnering is afstemmen. Afstemmen begint met één gedachte: ik ben eeuwig.

Attentie: aquariusage.comBron: kristijn.com

Voeg toe aan: